Regio's Canada

Op deze pagina vind je een inleiding tot de vier provincies waaruit je kunt kiezen in ons programma, zodat je een inzicht krijgt in Canada en je beslissing over welke provincie je wilt gaan makkelijker kunt maken.
Je kunt lezen over British Columbia, de provincie aan de westkust van Canada, Manitoba, de provincie in het zuidwesten van Canada, Ontario, de provincie ten westen van Manitoba, en Quebec, de provincie in het oosten van Canada.

Brits Columbia

Brits Columbia (BC) onderscheidt zich vooral door zijn landschap: kust, fjorden, de Rocky Mountains, vele rivieren en bossen, maar ook verschillende eilanden, zoals Vancouver Island. Dienovereenkomstig worden talrijke wintersporten en watersporten aangeboden. Daarnaast zijn er tal van activiteiten om te proberen, zoals een ritje in de wereldrecord 'Peak 2 Peak Gondola' tussen de toppen van Whistler en Blackcomb, een bezoek aan Hot Springs Cove per watervliegtuig, 's werelds langste gesimuleerde vlucht (FlyOver Canada), of de Whistler Superfly ziplines. Als dierenliefhebber zijn walvissen spotten, bijvoorbeeld tijdens het Pacific Rim Whale Festival, en een bezoek aan het nationale park een must. BC heeft een gevarieerde fauna: bevers, rendieren, elanden, bizons, wapiti's, wolven, grizzlyberen, poema's, orka's en de alleen in de regio voorkomende Kermode beren, ook wel spookberen genoemd. Voor de cultuurliefhebbers onder jullie zijn er vele traditionele festivals om bij te wonen, zoals het "Nanaimo Marine Festival", de "Bulkley Valley Exhibition" en de "Kamloopa Pow Wow".

Manitoba

Manitoba is de perfecte provincie voor sport- en natuurliefhebbers. De regio wordt gekenmerkt door nationale parken, bossen, rivieren en stranden aan de Hudson Baai. Er is ook de Great White Bears Tour, waar je de kans hebt om ijsberen te zien. Ook kun je zeehonden, beluga walvissen, zwarte beren, elanden, bobcats en nog veel meer dieren spotten tijdens jouw avontuurlijke tochten. Zeer populair is het Whiteshell Provincial Park, dat ook zeer geschikt is om te wandelen en te mountainbiken. Voor andere sportieve activiteiten zijn de vele golfbanen aan te bevelen, het merengebied van Nopiming Provincial Park voor een kanotocht en een schaatsbaan van 7,5 km lengte in de belangrijke ontmoetingsplaats "The Forks". Er is ook een markt en verschillende National Historic Sites. Een must-see is het noorderlicht, dat hoog in het land kan worden bewonderd. Traditionele festivals zijn onder meer Islendingadagurinn en het Noordelijke pelsjagersfestival van Manitoba.

Ontario

Ontario wordt gekenmerkt door stranden, nationale parken, en moerassige en beboste laaglanden. De provincie is bijzonder rijk aan water. Er zijn ongeveer 250.000 meren en rivieren waarop kanotochten worden gemaakt, die meestal worden gecombineerd met kamperen. Op deze tochten kun je elanden, beren en bevers zien. Een heel bijzonder hoogtepunt in Ontario is de monarchvlinder, omdat duizenden van hen daar verblijven voordat ze verder trekken naar Mexico. Een bezienswaardige halte tijdens jouw verblijf is Toronto, de dichtstbevolkte stad van Canada. Er is het Ripley's Aquarium of Canada, de Hockey Hall of Fame en het Toronto Island Park. Speciaal voor de adrenalinejunkies heeft Canada's Wonderland de hoogste en snelste achtbaan van Canada. Ook onderdeel van Wonderland is een groot waterpark. De must-see in de provincie is Niagara Falls, waar veel verschillende activiteiten voor jou te ontdekken zijn. Ook de moeite waard is het "Maple Syrup Festival", waar van alles te eten is met ahornsiroop.

Québec

Québec is de grootste provincie van Canada en de enige meertalige provincie (Engels en Frans). Hier kun je kiezen tussen een eentalige en tweetalige levensstijl. Het landschap wordt gekenmerkt door stranden, bossen, toendra, taiga, fjorden, meren, rivieren en nationale parken. Op deze plaatsen leven vaak wolven, zwarte beren, beluga walvissen en twaalf andere walvissoorten. Zo ontstaat een onvergetelijk buitenparadijs. Walvissen kijken, kamperen, kajakken, kanoën, hondensleeën, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en een bezoek aan het land van de Atikamekw om meer te weten te komen over de inheemse cultuur zijn echte aanraders. Ook niet te missen is het "Festival d'Été de Québec" en het "Maple Syrup Festival" dat hier zijn oorsprong vindt.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma