High School verblijf in Ierland

Tijdens je highschoolverblijf in Ierland kun je de beroemde en unieke Ierse gastvrijheid en openheid verwachten, die je ook zullen helpen om op school snel nieuwe vrienden te maken! Alleen wiskunde en Engels zijn verplichte vakken, wat betekent dat je een vrije keuze hebt uit andere vakken en bijvoorbeeld kunt kiezen voor houtbewerking, metaalbewerking of outdoor-educatie. Als je minstens 2 termijnen blijft, is een gratis retourvlucht met Kerstmis inbegrepen voor de leerlingen.
Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarigen

Duur

1 termijn tot 3 termijnen

Optie

Keuze van locatie en school mogelijk

Regio's

Overal in het land

Ierland wordt in de landstaal ook "Éire" genoemd. Hoewel Engels de eerste officiële taal in Ierland is, wordt het Iers daardoor niet verwaarloosd. Naast het onmiskenbare Ierse accent, dat afhankelijk van de streek een beetje anders klinkt, is Iers daarom ook vaak onderwezen op scholen, de tweede officiële taal in Ierland. Ierland is trouwens het groene eiland in het westen van Europa. In het noorden grenst het aan Noord-Ierland, verder is de Atlantische Oceaan de directe buur. Vanwege de vele klif- en kustlandschappen is Ierland vaak gekozen als filmlocatie, vooral de laatste jaren. Door verschillende populaire films en series is Ierland ook populair geworden om zijn prachtige groene landschap, of het nu het laagland, de heuvels, de stranden, de kliffen of de heidevelden betreft, overal voel je de Ierse magie. Het land van kabouters en feeën biedt ook talrijke kastelen en paleizen die de millennia-oude geschiedenis van het land vertellen. De Ierse feeststemming en de gezellige pubs met hun folkloristische liederen zijn ook alom bekend. Zeer belangrijk in Ierland zijn feestdagen als St. Patrick's Day, wanneer alle mensen groene hoeden en kleding dragen, en het Halloweenfeest, dat zijn oorsprong vindt in Ierland.

Highlight: Overgangsjaar

Tijdens het overgangsjaar ligt de nadruk op het opdoen van praktijkervaring. Natuurlijk wordt ook de theorie niet verwaarloosd.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Ierse schoolsysteem is niet onderverdeeld in semesters zoals in Nederland, maar in termijnen. Een schooljaar bestaat uit 3 termijnen van 4 maanden per jaar.

Als je 1 termijn kiest, kun je voor jouw middelbare school verblijf kiezen tussen:

 • Januari - April of van
 • September - December in Ierland.

Als je kiest voor 1,5 term, dan vind je middelbare schooltijd plaats tussen:

 • September - Januari in Ierland.

Als je 2 termijnen kiest, mag je blijven van:

 • Januari - Juli of van
 • September - Maart in Ierland.

Als je 3 termijnen kiest, kun je in Ierland zijn van:

 • September - Juli.
De schoolperioden in Ierland beginnen en eindigen in de aangegeven periodes. Jouw heenvlucht vertrekt aan het begin van elk schoolsemester, dat wil zeggen in januari of september.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kiezen op welke school je wilt suderen. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

De klassieker onder de middelbare schoolprogramma's: ben je flexibel over waar je naar de middelbare school wilt gaan en wilt wonen in Ierland? Dan is dit programma precies goed voor jou. Door de landelijke plaatsing kun je je laten verrassen in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met het fantastische landschap en de manier van leven van de mensen in Ierland.

SemesterVanaf € 7.290
SchooljaarVanaf € 13.790

In Ierland bieden wij u ons Select Plus-programma aan. Dit betekent dat je zelf een middelbare school kunt kiezen. Meer informatie over onze voorbeeldscholen, de cursussen en de data en prijzen vindt u op de betreffende schoolpagina:

SemesterVanaf € 7.400
SchooljaarVanaf € 13.790

Het schoolsysteem in Ierland

We laten u ook niet alleen op locatie: in Ierland staan ​​ervaren contactpersonen voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Daarnaast hebben veel scholen begeleiders die internationale gaststudenten opvangen. De zogenaamde "Begeleidingsadviseur" adviseert u bijvoorbeeld bij de keuze van uw vakken.

Het middelbare schooljaar in Ierland is verdeeld in trimesters, die begin september beginnen en begin juli eindigen. Het is verdeeld in drie termen: september tot december, januari tot april en april tot juli. Kies je voor een verblijf inclusief kerst, dan is een vlucht naar Duitsland en terug al bij de prijs inbegrepen. Een verblijf is mogelijk vanaf één termijn.

Het Ierse schoolsysteem heeft een bijzonder kenmerk: het secundair onderwijs is verdeeld in twee secties van elk drie jaar - de "Junior Cycle" en de "Senior Cycle". Tussendoor maken de 15- en 16-jarigen het "Transitiejaar" In dit jaar, dat in het teken staat van persoonlijke oriëntatie en verdere ontwikkeling, krijgen de studenten een voorproefje van cursussen, gaan op excursies of nemen deel aan maatschappelijke projecten.

Veel Ierse scholen zijn van confessionele oorsprong. Maar maak je geen zorgen: het kerkgenootschap beslist tegenwoordig niet meer over de toelating van leerlingen tot een school.
Leerlingen in Ierland dragen van oudsher een schooluniform, waar je heel snel aan went. Sommige scholen zijn wat conservatiever dan andere op dit punt. Soms is alleen een schooltrui of poloshirt nodig. Je schooluniform is al inbegrepen in de programmaprijs.

Breed scala aan vakken op de middelbare school: De scholen in Ierland bieden veel variatie

Ierse middelbare scholen bieden een breed scala aan vakken. Naast de verplichte vakken is er een ander aantal keuzevakken, afhankelijk van het leerjaar. Op de middelbare school (tot en met de 10e klas) zijn wiskunde, Engels, natuurkunde, sociale wetenschappen en een vreemde taal verplichte vakken. Daarnaast kunnen maximaal vijf (in de bovenbouw maximaal 7) verdere vakken vrij worden gekozen. De scholen bieden bijvoorbeeld muziek, politiek en economie aan, maar ook praktische zaken als hout- en metaalbewerking, tekenen en grafische vakken.

In de middag zijn er spannende cursussen en AG's voor alle niveaus, zoals typisch Ierse sporten. Deze omvatten Gaelic voetbal en hurling, voetbal en andere balsporten, klimmen, zwemmen, maar ook muziek, theater, kunst en dans.

Het Ierse gastgezin

Je zult bij een Iers gastgezin wonen in de regio waar je school zich bevindt. Het gastgezin is zorgvuldig geselecteerd door onze partnerorganisatie. Elke student heeft een eigen kamer en krijgt doordeweeks ontbijt en avondeten en in het weekend volpension.

Na het indienen van een aanvraag kost het enige tijd om een geschikt gastgezin te vinden. Tijdens deze periode is het normaal dat toekomstige middelbare scholieren veel vragen stellen over hun gastgezin. Ontdek hier wat u kunt verwachten, hoe uw gastgezin zich op u voorbereidt en hoe u zich op hen kunt voorbereiden.

Informatie in één oogopslag

Verblijfsduur: 1 termijn tot 3 termijnen (1 termijn = ca. 3 maanden)
Laatste aanvraagdatum: 3 maanden voor vertrek
Land/Regio: Ierland / landelijk

Inbegrepen in de programmaprijs:

 • Vlucht van Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van bestemming in Ierland en terug
 • Accommodatie en maaltijden in het gastgezin
 • Lessen op de middelbare school
 • Schooluniform
 • Ondersteuning ter plaatse
 • Schoolgeld
 • Voorbereidend seminar in Nederland
 • Gedetailleerd informatiemateriaal
 • Retourvlucht naar Nederland tijdens de kerstvakantie met een verblijf van 2 en 3 termijnen

Niet inbegrepen in de programmaprijs:

 • Zakgeld
 • Reizen
 • Materiaalkosten in de les
 • Lunch op school
 • Eventueel transitiejaar vergoeding (ca. 150 euro per termijn)

Je bent geïnteresseerd in een high school verblijf in Ierland?

Kies dan eerst "Ierland" en vervolgens tussen "Classic" en "Select Plus" uw gewenste programma en schrijf je vrijblijvend in!


Informatie over Select Plus:

Als alternatief kunt u bij "SELECT PLUS" eerst meer te weten komen over uw gewenste regio en dan daar op de betreffende pagina een aanvraag indienen.

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Ierland

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
Ja, op Ierse scholen is het verplicht om een schooluniform te dragen.
De lessen op de scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 16.00 uur.
Ja, een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger komt maandelijks naar de school om de zaken te controleren. Deze persoon kan ten allen tijde telefonisch worden gecontacteerd indien zich een probleem voordoet.

Aansluitende vluchten worden niet begeleid maar zijn in de prijs inbegrepen. Voor een verblijf op een middelbare school in Engeland zijn aansluitende vluchten niet nodig, want er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de luchthavens waaruit je kunt kiezen.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Het openbaar vervoer in Ierland is goed beschikbaar in de steden.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Wij bieden geen particuliere middelbare scholen aan in Ierland.
De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.
Ierland is een veilig land. Het is alleen aan te bevelen om op jouw persoonlijke waardevolle spullen te letten, zodat er niets verloren gaat.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma