VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High School verblijf in Ierland

Tijdens je highschoolverblijf in Ierland kun je de beroemde en unieke Ierse gastvrijheid en openheid verwachten, die je ook zullen helpen om op school snel nieuwe vrienden te maken! Alleen wiskunde en Engels zijn verplichte vakken, wat betekent dat je een vrije keuze hebt uit andere vakken en bijvoorbeeld kunt kiezen voor houtbewerking, metaalbewerking of outdoor-educatie. Als je minstens 2 termijnen blijft, is een gratis retourvlucht met Kerstmis inbegrepen voor de leerlingen.

Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarigen

Duur

1 termijn tot 3 termijnen

Optie

Keuze van locatie en school mogelijk

Regio's

Overal in het land

Ierland wordt in de landstaal ook "Éire" genoemd. Hoewel Engels de eerste officiële taal in Ierland is, wordt het Iers daardoor niet verwaarloosd. Naast het onmiskenbare Ierse accent, dat afhankelijk van de streek een beetje anders klinkt, is Iers daarom ook vaak onderwezen op scholen, de tweede officiële taal in Ierland. Ierland is trouwens het groene eiland in het westen van Europa. In het noorden grenst het aan Noord-Ierland, verder is de Atlantische Oceaan de directe buur. Vanwege de vele klif- en kustlandschappen is Ierland vaak gekozen als filmlocatie, vooral de laatste jaren. Door verschillende populaire films en series is Ierland ook populair geworden om zijn prachtige groene landschap, of het nu het laagland, de heuvels, de stranden, de kliffen of de heidevelden betreft, overal voel je de Ierse magie. Het land van kabouters en feeën biedt ook talrijke kastelen en paleizen die de millennia-oude geschiedenis van het land vertellen. De Ierse feeststemming en de gezellige pubs met hun folkloristische liederen zijn ook alom bekend. Zeer belangrijk in Ierland zijn feestdagen als St. Patrick's Day, wanneer alle mensen groene hoeden en kleding dragen, en het Halloweenfeest, dat zijn oorsprong vindt in Ierland.

Highlight: Overgangsjaar

Tijdens het overgangsjaar ligt de nadruk op het opdoen van praktijkervaring. Natuurlijk wordt ook de theorie niet verwaarloosd.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Ierse schoolsysteem is niet onderverdeeld in semesters zoals in Nederland, maar in termijnen. Een schooljaar bestaat uit 3 termijnen van 4 maanden per jaar.

Als je 1 termijn kiest, kun je voor jouw middelbare school verblijf kiezen tussen:

  • Januari - April of van
  • September - December in Ierland.

Als je kiest voor 1,5 term, dan vind je middelbare schooltijd plaats tussen:

  • September - Januari in Ierland.

Als je 2 termijnen kiest, mag je blijven van:

  • Januari - Juli of van
  • September - Maart in Ierland.

Als je 3 termijnen kiest, kun je in Ierland zijn van:

  • September - Juli.

De schoolperioden in Ierland beginnen en eindigen in de aangegeven periodes. Jouw heenvlucht vertrekt aan het begin van elk schoolsemester, dat wil zeggen in januari of september.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kieyen op welke school je wilt suderen. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

De klassieker onder de middelbare schoolprogramma's: ben je flexibel over waar je naar de middelbare school wilt gaan en wilt wonen in Ierland? Dan is dit programma precies goed voor jou. Door de landelijke plaatsing kun je je laten verrassen in welke regio en op welke plek je tijdens je middelbare schoolverblijf kennis maakt met het fantastische landschap en de manier van leven van de mensen in Ierland.

SemesterVanaf € 7.290
SchooljaarVanaf € 13.790

In Ierland bieden wij u ons Select Plus-programma aan. Dit betekent dat je zelf een middelbare school kunt kiezen. Meer informatie over onze voorbeeldscholen, de cursussen en de data en prijzen vindt u op de betreffende schoolpagina:

SemesterVanaf € 7.400
SchooljaarVanaf € 13.790

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Ierland

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

Ja, op Ierse scholen is het verplicht om een schooluniform te dragen.

De lessen op de scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 16.00 uur.

Ja, een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger komt maandelijks naar de school om de zaken te controleren. Deze persoon kan ten allen tijde telefonisch worden gecontacteerd indien zich een probleem voordoet.

Aansluitende vluchten worden niet begeleid maar zijn in de prijs inbegrepen. Voor een verblijf op een middelbare school in Engeland zijn aansluitende vluchten niet nodig, want er zijn rechtstreekse vluchten vanaf de luchthavens waaruit je kunt kiezen.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Het openbaar vervoer in Ierland is goed beschikbaar in de steden.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Wij bieden geen particuliere middelbare scholen aan in Ierland.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.

Ierland is een veilig land. Het is alleen aan te bevelen om op jouw persoonlijke waardevolle spullen te letten, zodat er niets verloren gaat.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma