VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High School verblijf in Nieuw-Zeeland

In ons highschoolprogramma kun je kiezen uit meer dan 90 scholen, die allemaal een modern schoolsysteem met een hoog onderwijsniveau bieden. Als je de start van het nieuwe schooljaar op je thuisschool niet wilt missen, raden we een verblijf vanaf eind januari aan, omdat dit midden in de Nieuw-Zeelandse zomer en het begin van het schooljaar in Nieuw-Zeeland valt. Als u van juli tot september (1 termijn) blijft, combineert u uw zomervakantie met uw verblijf en mist u minder schooltijd thuis.

Leeftijd

Voor 13- tot 18-jarige

Duur

4 weken, 6 weken, 1 termijn tot 4 termijnen, 6 termijnen

Opties

Keuze van locatie en school mogelijk

Regio's

Noord- en Zuidereiland

Nieuw-Zeeland, het land van de lange witte wolken, is verdeeld in twee prachtige eilanden die qua landschap sterk van elkaar verschillen en een onvergelijkbare verscheidenheid aan landschappen bieden. Het land wordt omringd door de Stille Oceaan en de Tasmanzee. Op het Noordereiland vindt u prachtige stranden, velden, wijngaarden, slapende vulkanen en vulkanische meren, warmwaterbronnen en gloeiwormgrotten. In het noorden vind je ook de Shire en Hobbiton uit de Lord of the Rings films, waar Nieuw-Zeeland beroemd om is. Vergeet Auckland niet, de grootste stad van het land met de wereldberoemde Sky Tower en het rugbystadion van de All Blacks. Meer meren, fjorden, bergen en gletsjers wachten op jou op het Zuidereiland, dat een verscheidenheid aan buitenactiviteiten biedt. Naast de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, zijn er ook de Kiwi's, de 4,4 miljoen Nieuw-Zeelanders van Europese afkomst. Kiwi's zijn echter ook de naam die wordt gegeven aan de inheemse vogels, evenals aan de vrucht die er ook voorkomt. Het meest opmerkelijk is de ongelooflijke openheid en vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders en hun easy-going manier van genieten van het leven!

Highlight: Sydney-Experience

Begint je middelbare schooltijd in januari of in juli? Dan mag je de Sydney Experience niet missen. Tijdens deze vierdaagse tussenstop heb jij de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals de Harbour Bridge, het Sydney Opera House en Bondi Beach. Accommodatie en maaltijden zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen, zodat je je helemaal nergens zorgen over hoeft te maken en echt in de stemming kunt komen voor jouw avontuur.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Nieuw-Zeelandse schoolsysteem is niet onderverdeeld in schoolse semesters zoals in Nederland, maar in termijnen. Een schooljaar bestaat uit 4 termijnen van 3 maanden per jaar. De termijnen zijn als volgt verdeeld:

Termijn 1: eind januari - midden april
Termijn 2: eind april - begin juli
Termijn 3: half juli - eind september
Termijn 4: begin oktober - midden december

Wanneer je kiest voor 1 termijn, 2 termijnen, 3 termijnen of 4 termijnen kun je deelnemen aan de:

  • Januari,
  • April,
  • Juli of
  • Oktober naar Nieuw-Zeeland vliegen.

Als je kiest voor 4 weken, 6 weken of 6 termijnen kun je in:

  • Juli naar Nieuw-Zeeland vliegen.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint. Als je ook de Sydney Experience boekt, vlieg je meestal een week voordat de school begint naar Nieuw-Zeeland en kunt je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kieyen op welke school je wilt suderen. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

Er zijn meer dan 90 scholen op het Noord- en Zuidereiland om uit te kiezen voor je Select High School-programma. Met een van de modernste schoolsystemen ter wereld, bieden alle scholen je een hoog niveau van instructie en persoonlijke aandacht. Wil je naar een school in de stad, aan zee of in de bergen, een school die aansluit bij je persoonlijke interesses en ideeën, die bepaalde vakken aanbiedt of een meisjes- of jongensschool? Om je een indruk te geven van hoe divers het scholenaanbod in Nieuw-Zeeland is, hebben we een kleine selectie middelbare scholen in verschillende regio's samengesteld.

SemesterVanaf € 7.390
SchooljaarVanaf € 20.090

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Nieuw-Zeeland

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

Ja, op de meeste scholen is het dragen van een schooluniform verplicht.

De lessen op de scholen duren van ongeveer 8.30 uur tot 15.15 uur.

In Nieuw-Zeeland hebben de scholen een internationale afdeling, zodat elke leerling op de juiste wijze op de school kan worden opgevangen.

Aansluitende vluchten binnen en buiten Duitsland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Je kunt jouw skiuitrusting meenemen of ter plaatse huren.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Nieuw-Zeeland heeft een goed ontwikkeld netwerk van openbaar vervoer dat goed georganiseerd is.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Wij bieden geen privéscholen aan binnen ons programma in Nieuw-Zeeland.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.

Nieuw-Zeeland is een zeer veilig land, dat veel aandacht besteedt aan veiligheid. Het misdaadcijfer is in de 21e eeuw blijven dalen. Het blijft echter raadzaam om op jouw persoonlijke waardevolle bezittingen te letten.   

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma