High School verblijf in Nieuw-Zeeland

In ons highschoolprogramma kun je kiezen uit meer dan 90 scholen, die allemaal een modern schoolsysteem met een hoog onderwijsniveau bieden. Als je de start van het nieuwe schooljaar op je thuisschool niet wilt missen, raden we een verblijf vanaf eind januari aan, omdat dit midden in de Nieuw-Zeelandse zomer en het begin van het schooljaar in Nieuw-Zeeland valt. Als u van juli tot september (1 termijn) blijft, combineert u uw zomervakantie met uw verblijf en mist u minder schooltijd thuis.

Leeftijd

Voor 13- tot 18-jarige

Duur

4 weken, 6 weken, 1 termijn tot 4 termijnen, 6 termijnen

Opties

Keuze van locatie en school mogelijk

Regio's

Noord- en Zuidereiland

Nieuw-Zeeland, het land van de lange witte wolken, is verdeeld in twee prachtige eilanden die qua landschap sterk van elkaar verschillen en een onvergelijkbare verscheidenheid aan landschappen bieden. Het land wordt omringd door de Stille Oceaan en de Tasmanzee. Op het Noordereiland vindt u prachtige stranden, velden, wijngaarden, slapende vulkanen en vulkanische meren, warmwaterbronnen en gloeiwormgrotten. In het noorden vind je ook de Shire en Hobbiton uit de Lord of the Rings films, waar Nieuw-Zeeland beroemd om is. Vergeet Auckland niet, de grootste stad van het land met de wereldberoemde Sky Tower en het rugbystadion van de All Blacks. Meer meren, fjorden, bergen en gletsjers wachten op jou op het Zuidereiland, dat een verscheidenheid aan buitenactiviteiten biedt. Naast de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland, zijn er ook de Kiwi's, de 4,4 miljoen Nieuw-Zeelanders van Europese afkomst. Kiwi's zijn echter ook de naam die wordt gegeven aan de inheemse vogels, evenals aan de vrucht die er ook voorkomt. Het meest opmerkelijk is de ongelooflijke openheid en vriendelijkheid van de Nieuw-Zeelanders en hun easy-going manier van genieten van het leven!

Highlight: Sydney-Experience

Begint je middelbare schooltijd in januari of in juli? Dan mag je de Sydney Experience niet missen. Tijdens deze vierdaagse tussenstop heb jij de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals de Harbour Bridge, het Sydney Opera House en Bondi Beach. Accommodatie en maaltijden zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen, zodat je je helemaal nergens zorgen over hoeft te maken en echt in de stemming kunt komen voor jouw avontuur.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Nieuw-Zeelandse schoolsysteem is niet onderverdeeld in schoolse semesters zoals in Nederland, maar in termijnen. Een schooljaar bestaat uit 4 termijnen van 3 maanden per jaar. De termijnen zijn als volgt verdeeld:

Termijn 1: eind januari - midden april
Termijn 2: eind april - begin juli
Termijn 3: half juli - eind september
Termijn 4: begin oktober - midden december

Wanneer je kiest voor 1 termijn, 2 termijnen, 3 termijnen of 4 termijnen kun je deelnemen aan de:

 • Januari,
 • April,
 • Juli of
 • Oktober naar Nieuw-Zeeland vliegen.

Als je kiest voor 4 weken, 6 weken of 6 termijnen kun je in:

 • Juli naar Nieuw-Zeeland vliegen.
Je vliegt een paar dagen voor de school begint. Als je ook de Sydney Experience boekt, vlieg je meestal een week voordat de school begint naar Nieuw-Zeeland en kunt je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kieyen op welke school je wilt studeren. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Private High School Programm voor 13- tot 18-jarigen

Wil je je middelbare schooltijd doorbrengen in een privéschool waar je ook op de schoolcampus zult wonen? Doe dan het Private High School Programm.

Alle informatie vindt u hier:

Er zijn meer dan 90 scholen op het Noord- en Zuidereiland om uit te kiezen voor je Select High School-programma. Met een van de modernste schoolsystemen ter wereld, bieden alle scholen je een hoog niveau van instructie en persoonlijke aandacht. Wil je naar een school in de stad, aan zee of in de bergen, een school die aansluit bij je persoonlijke interesses en ideeën, die bepaalde vakken aanbiedt of een meisjes- of jongensschool? Om je een indruk te geven van hoe divers het scholenaanbod in Nieuw-Zeeland is, hebben we een kleine selectie middelbare scholen in verschillende regio's samengesteld.

SemesterVanaf € 7.390
SchooljaarVanaf € 20.090

Naast openbare scholen bieden ook privé middelbare scholen in Nieuw-Zeeland internationale programma's aan. De sponsors van particuliere middelbare scholen in Nieuw-Zeeland zijn kerkelijke organisaties, particulieren, verenigingen en andere genootschappen. Wat voor de gewone middelbare scholen geldt, geldt in het bijzonder voor de privéscholen. De kwaliteit van het onderwijs is uitstekend, de docenten zijn hooggekwalificeerd, en de apparatuur is modern. Bovendien zijn de klassen uiterst klein en is het totale aantal leerlingen op de scholen vaak lager. Alle geselecteerde particuliere middelbare scholen hebben een uitstekende reputatie en behalen superieure beoordelingen. Daarom zijn de kosten van een verblijf aan een particuliere school ook wat hoger dan aan een particuliere school. Een bovengemiddelde, intensieve begeleiding is gegarandeerd.

Privéscholen in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kan je kiezen tussen de volgende middelbare scholen. Je kan vrijblijvend inschrijven onder Data & Prijzen op de respectievelijke schoolpagina.

Kristin School
Locatie: North Shore City, Auckland, Noordereiland
Aantal studenten: ca. 1.700, waarvan ca. 8 Duitstalige
Specialisaties: Chinees, Digitale Technologie, Dans
Sporten: o.a. oriëntatieloop, schermen, gymnastiek

Parnell College
Locatie: Parnell, nabij Auckland City, Noordereiland
Aantal studenten: ca. 600, waarvan ca. 1 Duitstalige student
Specialisaties: Informatica, Chinees, Ontwerp en Technologie
Sporten: Voetbal, Boogschieten, Mountainbiken, enz.

Strathallan College
Locatie: Papakura bij Auckland City, Noordereiland
Aantal studenten: ca. 800, van wie ca. 6 Duitstalig
Specialisaties: informatietechnologie, Chinees, boekhouding
Sport: Gymnastiek, Karate, Cheerleading, enz.

Sunderland College
Locatie: Waikatere City, West Auckland, Noordereiland
Aantal studenten: ca. 300, waarvan ca. 2 Duitstalige studenten
Specialisaties: Mariene Biologie, Boekenclub, Knutselclub
Sporten: Voetbal, Badminton, Zwemmen, enz.

Hoogste onderwijsniveau aan de andere kant van de wereld

In Nieuw-Zeeland organiseren wij middelbare schoolverblijven op meer dan 90 staats- en openbare scholen voor leerlingen tussen 13 en 18 jaar. Nieuw-Zeeland maakt indruk met een van de modernste onderwijssystemen ter wereld.

Hooggekwalificeerde docenten staan garant voor intensieve academische begeleiding en optimale stimulering van elke gaststudent. In internationale vergelijking bekleedt Nieuw-Zeeland elk jaar een van de eerste plaatsen in het PISA-onderzoek. Schoolverblijven kunnen op maat gemaakt worden voor elke student. Het begin en het einde van het verblijf op de middelbare school in Nieuw-Zeeland kunnen door de student zelf worden gekozen.

In Nieuw-Zeeland is een verblijf op een middelbare school mogelijk op zowel staats- als particuliere middelbare scholen. Onze geselecteerde particuliere middelbare scholen behoren tot de beste van het land.

Schoolsysteem

De school is veel meer dan hier het middelpunt van het dagelijkse leven voor Nieuw-Zeelandse jongeren. De lessen eindigen rond 15.00 uur, en dan pas begint de vrije tijd met sportcursussen en tal van andere activiteiten. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de sportteams, die de sportieve eer van de school verdedigen. De ligging van de scholen (stad, zee) is bepalend voor het vrijetijdsaanbod. Elke middelbare school heeft zijn eigen bijzondere profiel.

Het Nieuw-Zeelandse schoolsysteem vertoont enkele verschillen met het onze. Tot de 10e klas volgen de leerlingen een betrekkelijk vast schema met verplichte vakken en enkele keuzevakken, meestal in klassenverband. Van de 11e tot de 13e klas kun je een stuk of vijf à zes vakken kiezen uit een breed scala aan vakken. Naast vakken die je van je thuisschool kent, kun je in Nieuw-Zeeland ook vakken volgen als toerisme, grafisch of modeontwerp, mariene biologie, outdoor-educatie, varen, fotografie of koken. In Nieuw-Zeeland word je op basis van je leeftijd en je kennis van de vakken in een klas geplaatst en draag je op de meeste scholen een schooluniform (sommige scholen maken een uitzondering in klas 13).

Zorg voor de gaststudenten

Al meer dan 15 jaar werken wij samen met een betrouwbare en ervaren partnerorganisatie in Nieuw-Zeeland, die regelmatig contact onderhoudt met alle leerlingen en scholen. Alle studenten krijgen een Nederlandse tutor toegewezen voor de duur van hun verblijf. Onze studenten maken kennis met hun persoonlijke supervisor tijdens het oriëntatieseminar van een week in Auckland of Wellington. Bovendien heeft elke school een coördinator voor overzeese studenten.

Buitenactiviteiten - vrije tijd

Sport is zeer belangrijk in het leven van de meeste Nieuw-Zeelanders. Dit begint op school. Hier worden vooral sportieve vaardigheden aangemoedigd. In de winter zijn hockey, rugby en voetbal de populairste sporten, terwijl men in de zomer meestal tennist of aan zeilen, surfen, paardrijden, zwemmen of atletiek doet. De middelbare school biedt een breed scala aan activiteiten.

Reizen tijdens de vakantie

Er zijn een aantal touroperators in Nieuw-Zeeland die jongerenreizen onder begeleiding aanbieden tijdens de vakantie. Veel van onze studenten reizen met Flying Kiwi of NZET. Deze touroperators bieden een unieke reiservaring en hebben al een nationale onderscheiding verdiend. U kunt korte tochten boeken voor een weekend of een meerweekse tocht over het Noorder- en Zuidereiland. U kunt met veel plezier Nieuw-Zeeland verkennen en genieten van een onvergetelijke reiservaring, bijvoorbeeld in de landschappen van het filmspektakel Lord of the Rings met zijn prachtige originele locaties.

Vakken en verblijfsduur

Privé middelbare scholen bieden verplichte vakken, maar ook een breed aanbod aan keuzevakken, van academisch georiënteerde vakken tot technische, ambachtelijke en kunstcursussen. Ook het programma van buitenschoolse activiteiten en schoolsport is zeer gevarieerd.

Tips van de overzeese studentencoördinator

Elke school heeft ten minste één coördinator voor overzeese studenten. Deze leraar zorgt uitsluitend voor de leerlingen en helpt bijvoorbeeld met het lesrooster, en is ook op andere manieren beschikbaar voor advies en ondersteuning.

Gastgezinnen en verzorging

Nieuw-Zeeland is een gastvrij land. De gaststudenten zijn erg vriendelijk en worden goed verzorgd door hun gastouders. Overdag ga je naar de middelbare school, en 's avonds en in het weekend neem je deel aan het gezinsleven. Soms wonen er twee gaststudenten bij één gezin, maar nooit met dezelfde moedertaal. Elke gaststudent heeft een éénpersoonskamer.

Informatie in één oogopslag

Duur van het verblijf: 4 weken tot 6 termijnen (1 = ca. 3 maanden).
Uiterste aanmeldingsdatum: 8 weken voor vertrek
Land/Regio: Nieuw-Zeeland / Landelijk

Inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Vlucht van Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van bestemming in Nieuw-Zeeland en terug.
 • Begeleide groepsvluchten op de heenreis in juli en januari*.
 • Binnenlandse vluchten incl. vlucht naar vlucht (Lufthansa feeder vluchten beschikbaar tegen extra kosten)
 • Verblijf en maaltijden bij gastgezin
 • Lessen op de middelbare school
 • Toezicht ter plaatse
 • Schoolgeld
 • Voorbereidend seminarie in Duitsland
 • Gedetailleerd informatiemateriaal
 • Visumrecht

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Zakgeld
 • Visumkosten
 • Excursies
 • Materiële kosten in de klas
 • Lunch op school
 • Verzekering: ca. € 200,- per termijn afhankelijk van verblijfsduur en tijdstip van vertrek
 • Schooluniform
 • Optioneel: Sydney Experience € 550,- (boeking alleen mogelijk voor januari en juli van de dag van vertrek)

Duur/begin van het programma

Het Nieuw-Zeelandse schooljaar loopt van ongeveer eind januari tot midden december en is verdeeld in vier semesters. Een semester duurt ongeveer drie maanden.

Eerste semester: eind januari - midden april
Tweede semester: eind april - begin juli
Derde semester: midden juli - eind september
Vierde semester: begin oktober - midden december

Tussen elk semester hebben de studenten twee weken vakantie en van december tot januari zijn de "grote" vakanties (ongeveer 7 weken).

Het is mogelijk om op elk moment en voor een duur van één tot vier semesters aan het Nieuw-Zeelandse schooljaar deel te nemen. Als je van juli tot september blijft, kun je je verblijf combineren met je zomervakantie en hoef je thuis minder schooltijd te missen. Als je het begin van het elfde schooljaar op je thuisschool niet wilt missen, raden wij een verblijf vanaf eind januari aan. Dit is niet alleen het midden van de Nieuw-Zeelandse zomer, maar ook het begin van het schooljaar voor je klasgenoten in Nieuw-Zeeland. Voor wintersportliefhebbers is een verblijf vanaf april ook een goed idee, want dan begint de Nieuw-Zeelandse winter.

Sydney experience: welkom in de beroemdste stad van Australië!

De beroemdste stad van Australië is de ideale tussenstop op weg naar Nieuw-Zeeland. Als je in juli aan je highschoolavontuur begint, kun je samen met de andere deelnemers 3 dagen lang deze adembenemende stad verkennen. Je bezoekt het beroemde Sydney Opera House, de indrukwekkende havens van Sydney zoals Darling Harbour en nog veel meer.

De Sydney Experience kan extra worden geboekt als je middelbare school in Auckland, Wellington of Christchurch is - voor andere Nieuw-Zeelandse bestemmingen is de Sydney Adventure op aanvraag beschikbaar.

Dagelijkse programma

Dag 1:

Aankomst op de luchthaven van Sydney in de ochtend,

Transfer naar het hostel en check in,

Ontbijt, boottocht naar Manly,

Vrije tijd op het oceaanstrand, pizzadiner 's avonds.

Dag 2:

Ontbijt,

bezoek aan Taonga Zoo met veel inheemse dieren en uitzicht op Harbor Bridge

en het Sydney Opera House,

namiddag bustocht naar Bondi Beach met verkenningstocht,

Diner in een van de meest populaire restaurants in Chinatown.

Dag 3:

Ontbijt,

Bezoek aan de Harbour Bridge en het bijbehorende museum,

namiddag stadstour inclusief Darling Harbour,

Queen Victoria Building, Sydney Towers,

samen eten

Dag 4:

Vertrekdag:

Ontbijt, check out, transfer naar de luchthaven,

Doorvlucht naar Nieuw-Zeeland

Programmaoverzicht

De Sydney-Experience - 4 dagen Sydney is alleen beschikbaar voor afvaarten in januari en juli en kan optioneel geboekt worden voor € 550,-.

Inbegrepen in de prijs van het programma: - Accommodatie (3 nachten), maaltijden (ontbijt en diner)
  - Begeleiding door iSt Sprachreisen personeel
  - Excursies en transfers (zoals beschreven)
Niet inbegrepen in de prijs van het programma: - Zakgeld (voor drankjes en snacks)
Andere: - Dagindeling kan wijzigen afhankelijk van weersomstandigheden, tijd, lokale evenementen, groepsgrootte, etc.

Afstuderen in Nieuw-Zeeland

Leer het land en de mensen kennen met iSt High School in Nieuw-Zeeland, verbeter je Engelse vaardigheden aanzienlijk en doe tegelijkertijd je Abitur in Nieuw-Zeeland? Met het NCEA-programma (National Certificate of Educational Achievement) is dit mogelijk.

Om het Abitur in Nieuw-Zeeland te voltooien, gaat een student vanaf juli gedurende een periode van 18 maanden (of 6 termijnen) naar een middelbare school in Nieuw-Zeeland. Het programma staat open voor leerlingen van 15 tot 18 jaar die groep 10 hebben voltooid, ongeacht of zij in een Realschule, Gesamtschule of Gymnasium zitten.

NCEA: Zo werkt het

Om voor de Nieuw-Zeelandse A-Levels te studeren, gaat een leerling vanaf juli gedurende een periode van 18 maanden (of 6 termijnen) naar een middelbare school in Nieuw-Zeeland tot hij het NCEA Level 3 haalt. De examens worden altijd in november of december afgenomen.

Het is mogelijk de student in te schrijven voor een verblijf van 2 termijnen. Tegen het einde van de tweede termijn, d.w.z. aan het eind van het schooljaar, kan in overleg met de Nieuw-Zeelandse school en de partnerorganisatie een verlenging met nog eens vier termijnen worden geregeld. Voor een precieze regeling kunt u het beste persoonlijk contact met ons opnemen.

NCEA: wat je dient te weten

Als een leerling bij het behalen van het Nieuw-Zeelandse Certificaat van Onderwijs (NCEA) in totaal slechts 11,5 jaar naar school is geweest, moet u het volgende weten:

Verschillende regelingen in de Federale staten

In sommige federale staten kan het Nieuw-Zeelandse Abitur worden erkend indien aan de basisvereisten van de kwalificatie is voldaan, zelfs indien slechts 11,5 jaar schoolopleiding werd voltooid. In sommige federale staten wordt pas bij overlegging van het buitenlandse diploma per geval beslist of het diploma wordt erkend voor toelating tot een opleiding in die federale staat. Er zijn echter ook federale staten die 12 volledige jaren leerplicht opleggen - hoewel de uiteindelijke erkenning in sommige gevallen nog steeds een zaak is van de universiteiten van de federale staten. De leerlingen moeten zich vooraf rechtstreeks tot de universiteiten van de respectieve Länder wenden. Sleeswijk-Holstein erkent nog geen Nieuw-Zeelands schooldiploma.

Als je geïnteresseerd bent om de NCEA in Nieuw-Zeeland te volgen...

Het is van belang om van tevoren bij het relevante Ministerie van Onderwijs en Culturele Zaken en bij de universiteit van jouw keuze na te gaan of het NCEA wordt erkend en welke speciale voorwaarden er gelden, bijvoorbeeld voor de keuze van vakken. Je kunt ook informatie vinden op het informatieportaal voor de erkenning van buitenlandse onderwijskwalificaties.

5 vakken zijn over het algemeen vereist voor het Nieuw-Zeeland baccalaureaat

 • Wiskunde
 • Engels
 • een vak uit de sociale wetenschappen
 • een vak uit de natuurwetenschappen
 • een vreemde taal, literatuur of kunst.

In het algemeen is de keuze aan vakken op middelbare scholen in Nieuw-Zeeland zeer ruim. Het onderwijs in Nieuw-Zeeland is ook sterk op de loopbaan gericht en onderwijst reeds universitaire en op een baan voorbereide vaardigheden.

Het aanbod van sporten op A-levels in Nieuw-Zeeland is ook zeer breed - afhankelijk van het seizoen, bijvoorbeeld rugby, voetbal, tennis, atletiek, hockey en zwemmen. Het aanbod wordt aangevuld met andere buitenschoolse activiteiten, zoals koor, schoolband, surfteam, Maori-cultuurgroep en outdoor-educatie.

Een overzicht van erkende vakken vindt u op de website van de Nieuw-Zeelandse kwalificatieautoriteit.

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Nieuw-Zeeland

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
Ja, op de meeste scholen is het dragen van een schooluniform verplicht.
De lessen op de scholen duren van ongeveer 8.30 uur tot 15.15 uur.
In Nieuw-Zeeland hebben de scholen een internationale afdeling, zodat elke leerling op de juiste wijze op de school kan worden opgevangen.

Aansluitende vluchten binnen en buiten Duitsland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze worden niet vergezeld.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Je kunt jouw skiuitrusting meenemen of ter plaatse huren.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Nieuw-Zeeland heeft een goed ontwikkeld netwerk van openbaar vervoer dat goed georganiseerd is.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Wij bieden geen privéscholen aan binnen ons programma in Nieuw-Zeeland.
De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.
Nieuw-Zeeland is een zeer veilig land, dat veel aandacht besteedt aan veiligheid. Het misdaadcijfer is in de 21e eeuw blijven dalen. Het blijft echter raadzaam om op jouw persoonlijke waardevolle bezittingen te letten.   

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma