High school verblijf in USA

De VS staat bekend als het land van de duizend mogelijkheden, vrijheid en de grootste gekte. Door de ongelooflijke omvang en diversiteit van de VS is er veel voor jou om te ontdekken. Van tropisch tot arctisch weer en van kusten tot metropolen en bergen, je kunt onvergetelijke avonturen beleven op een Amerikaanse High school!
Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarigen (privéschool)
Voor 15- tot 18-jarigen (openbare school)

Duur

5 maanden of 10 maanden

Opties

Keuze van locatie en school mogelijk

Staten

Westelijke staten, Midwest, Zuidelijke staten, Oostelijke staten

De westelijke staten worden niet alleen gekenmerkt door kilometerslange kusten aan de Stille Oceaan, maar ook door prachtige berglandschappen en wereldberoemde nationale parken, zoals de Grand Canyon en uitgestrekte woestijnlandschappen en bergtoppen in Arizona. Het Midwesten is bekend om zijn talrijke meren, zoals de Grote Meren bij Wisconsin aan de Canadese grens of de Ozarks in Missouri. De regio wordt begrensd door de Appalachen in het oosten en de Rocky Mountains in het westen. Rond de Great Plains liggen ook talrijke Indianenreservaten, evenals Mount Rushmore, bekend om de vier in steen uitgehouwen presidenten. Hier staan de families bekend om hun ongeëvenaarde gastvrijheid. De oostelijke staten vallen op door hun merkbare Europese invloed, en zij vormen ook het economisch centrum van Amerika door de gebieden rond New York City en de Capitoolregio van Washington D.C. De oostelijke staten weerspiegelen de oorsprong van de geschiedenis van het land. Bekende attracties buiten de reusachtige metropolen zijn onder meer de Blue Ridge Mountains en het Shenandoah National Park.

Het subtropische zuiden van Amerika is de thuisbasis van de Mississippi, de langste rivier van het land, en van het begin van de Appalachen. Het zuiden staat ook bekend om zijn gevarieerde muziekscene, van country tot rock-'n-roll tot jazz en blues. Niet te vergeten, de blijvende stranden van de Atlantische kust markeren het Zuiden als een populaire vakantiebestemming.

Highlight: New-York-Experience

Begint je middelbare schoolverblijf in september? Dan mag je de New York Experience niet missen. Tijdens deze driedaagse tussenstop heb jij de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals het Vrijheidsbeeld, Wall Street en Times Squares. Accommodatie en maaltijden zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken en je echt in de VS kunt vestigen.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Amerikaanse schoolsysteem is verdeeld in school semesters zoals in Nederland.

Als je besluit om 5 maanden te blijven, d.w.z. één schooljaar, kun je het verblijf op de middelbare school regelen vanaf:

 • Augustus/ September - December/ Januari in de VS.

Als je besluit om 10 maanden te blijven, d.w.z. een schooljaar, kun je je verblijf op de middelbare school regelen vanaf:

 • Augustus/ September - Mei/ Juni in de VS.
Het begin van de school in de VS hangt af van de school. De school kan eind augustus of begin september beginnen en eindigen in december of januari (5 maanden) of mei of juni (10 maanden). Jouw vluchten zullen dienovereenkomstig worden gepland. Als je de New York Experience toevoegt, dan vlieg je zeker in augustus en kun je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Select programma middelbare school

Kies de regio van jouw keuze! Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar je precies wilt studeren.

First programma middelbare school

Kies een privé- of kostschool naar keuze! Privé en kostscholen staan bekend om een zeer hoog academisch niveau. Ideaal als je een duidelijk beeld hebt van hoe en wat je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

In ons middelbare schoolprogramma Classic (zonder schoolkeuze) kun je landelijk worden geplaatst: Je middelbare school kan in het zuiden van Texas, in het middenwesten van de VS of in het noordwesten van Oregon staan ​​- of in de zonnige staten Californië of Florida. Of je school en gastgezin nu in de stad of op het platteland zijn, je wordt verwelkomd door de typisch Amerikaanse manier van leven. Op een middelbare school gaat het woord snel de ronde als internationale studenten arriveren. Het duurt niet lang voordat je nieuwe vrienden maakt die je zullen helpen wennen aan je nieuwe omgeving.

SemesterVanaf € 9.290
SchooljaarVanaf € 9.790

Classic programma met regionale selectie

Tegen een meerprijs van 500 euro kunt u bij het boeken een van de vier regio's selecteren en zo bepalen in welke regio u wordt ondergebracht. Hier ligt het oosten van de VS, dat bekend staat om zijn grote steden. Je kunt hier altijd iets beleven. Het zuiden van de VS maakt ook indruk met lange stranden en het zonnige leven langs de kust. Een wat rustiger leven vind je met de typische uitgestrektheid van de VS in het Midwesten, terwijl het westen van de VS wordt gekenmerkt door een milder klimaat en de sereniteit van de mensen.

Indien u interesse heeft in dit aanbod is het van belang dat u op het volgende let. Als je een regio hebt gekozen, moet je deze beslissing direct bij het maken van je boeking aangeven, dit is achteraf helaas niet meer mogelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen, daarom kunnen we helaas de keuze van de regio niet garanderen, maar bij niet-naleving krijgt u de toeslag van 500 euro terug.

Studentenuitwisseling USA: Beleef de Amerikaanse droom!

Geen enkele uitwisselingsstudent kan gegarandeerd worden dat ze de Niagarawatervallen, de Grand Canyon of het Witte Huis daadwerkelijk zullen zien tijdens hun verblijf op de middelbare school. Dat hangt altijd af van de regio waarnaar u wordt "overgeplaatst". Maar nogal wat gaststudenten die dachten dat ze op Malibu Beach waren, leerden uiteindelijk snowboarden in de Rocky Mountains. Vele wandelingen langs Broadway kwamen plotseling tot waardering voor het landelijke leven in Tennessee of Ohio.

Hoe dan ook: een studentenuitwisseling in de VS biedt jonge mensen altijd de opwindende ontdekking van nieuwe levensomstandigheden, dagelijkse routines, vrijetijdsactiviteiten en landschappen. De Verenigde Staten bepalen niet alleen in hoge mate de politieke en culturele gebeurtenissen in de wereld, het is gewoon het toppunt van persoonlijke ontwikkeling - welk pad je ook kiest.

Met ons Select-programma bepaal je eenvoudig in welke regio van de Verenigde Staten je je jaar in het buitenland wilt afronden. Er zijn een paar regio's om uit te kiezen: Aan de westkust bijvoorbeeld de zonnige plaatsen Santa Barbara, San Luis Obispo en de kosmopolitische stad Los Angeles. Aan de oostkust wacht de 'Sunshine State' Florida met de populaire metropool Miami op je. Onze partnerorganisatie voor de lange termijn zal een school en gastgezin voor je vinden. Er wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met uw wensen met betrekking tot de regio en u kunt kiezen voor een schooldistrict of een openbare school.

SemesterVanaf € 17.690
SchooljaarVanaf € 26.890

In dit programma ga je naar een particuliere middelbare school die je zelf kiest. De beschikbare scholen behoren tot een groep van academisch veeleisende middelbare scholen, die zich kenmerken door speciale aanbiedingen op het gebied van onderwijs en sport en uitstekende faciliteiten. Bovendien worden de leerlingen zeer goed geïntegreerd in het schoolleven en individueel verzorgd.

Als ons aanbod niet de juiste particuliere middelbare school bevat, vertel ons dan gewoon uw vakwensen en interesses. Wij adviseren u individueel en ondersteunen u bij het kiezen van de juiste school. De scholen beslissen zelf of je je verblijf op de particuliere middelbare school van je keuze kunt doorbrengen. B. geen plaatsen meer beschikbaar voor internationale studenten. Uiteraard krijgt u dan van ons een gelijkwaardig alternatief.

SemesterVanaf € 16.190
SchooljaarVanaf € 24.890

Het schoolsysteem in de Verenigde Staten

Het schooljaar in de Verenigde Staten is verdeeld in twee tot drie semesters, afhankelijk van de staat, en begint in augustus of september. Een schooldag bestaat uit zes tot acht lesuren. Welke vakken je op je toekomstige middelbare school kunt kiezen, hangt uiteindelijk af van de school zelf en van de staat of het schooldistrict waar de middelbare school zich bevindt. De reden: staten stellen verschillende curricula en eisen vast voor het behalen van het uiteindelijke middelbare-schooldiploma.

Aangezien het één van de belangrijkste taken van Amerikaanse middelbare scholen is om naast de technische vaardigheden ook de sociale vaardigheden van de leerlingen te versterken, is er een breed scala aan zogenaamde extra curriculaire activiteiten die je na de les kunt beoefenen.

Sportactiviteiten zijn hier de belangrijkste keuze, zoals voetbal, basketbal, American football, tennis of honkbal. Anderen houden van gewone hobby's - of het nu gaat om fotografie, cheerleading of de Outdoor Club, de Drama Club of het Jaarboek. In het weekend zijn er sportevenementen en als je team wint, vervult deze overwinning de hele middelbare school met vreugde en trots. Theater en concerten vinden ook plaats op de middelbare school en het schoolbal is de ceremoniële afsluiting van het schooljaar: een groot schoolbal met band en feestelijke kleding. Het spreekt vanzelf dat je je de taal van het gastland als vanzelfsprekend eigen maakt. Natuurlijk moet je initiatief tonen, want alleen op die manier kun je anderen overtuigen van je kwaliteiten, of je nu optreedt in de toneelgroep, als nieuw lid van de schoolband of in de sport.

Is er altijd een mogelijkheid - de middelbare school in Amerika

De middelbare school in Amerika is in veel opzichten anders dan wat je hier gewend bent. Maar dat maakt een middelbaar verblijf in de VS zo interessant. Zo is er vaak een levendige drukte in de pauzes tussen twee lessen, omdat hier niet de leraren maar de leerlingen van klaslokaal wisselen. Maar veel belangrijker is het enorme aanbod van vakken. In Amerika is alles een beetje groter en daarom zijn er op de middelbare scholen vaak wel honderd verschillende vakken om uit te kiezen. Er worden twee verplichte vakken gegeven, waarna de keuze aan jou is: economie, sociologie, Amerikaanse regering, wereldproblemen, schone kunsten, Amerikaanse geschiedenis, handelsonderwijs, techniek, radio- en tv-producties en nog veel meer.

Hoe worden jouw prestaties erkend?

Eén vraag is nu van groot belang: Hoe worden je prestaties op de middelbare school erkend na je terugkeer? Er is hier geen gestandaardiseerde regeling. Het is daarom raadzaam om met de administratie van je school te praten. Zij kunnen u bijvoorbeeld vertellen welke vakken je zeker moet blijven volgen op de middelbare school. Als je maar een half jaar in het buitenland blijft, kun je meestal terug naar je oude klas. Als dat bij een verblijf van een jaar niet mogelijk is, kun je op je thuisschool - formeel althans - een jaar verliezen. De winst die je behaalt met een verblijf op een middelbare school weegt daar altijd tegen op.

Ondersteuning tijdens je uitwisselingsjaar in de Verenigde Staten

Een regiovertegenwoordiger of gebiedscoördinator van onze partnerorganisatie zal er zijn om je te helpen met eventuele vragen of problemen die je hebt met betrekking tot de keuze van vakken, buitenschoolse activiteiten of het dagelijkse schoolleven en het leven met je gastgezin. Wij zijn ook de contactpersoon voor jou en je ouders.

Overzicht van vakken op middelbare scholen in de VS

Hier vind je een overzicht van de vakken die op middelbare scholen in de VS worden aangeboden. Naast een aantal verplichte vakken kun je kiezen uit een groot aantal keuzevakken, afhankelijk van het niveau van je klas. Je kunt hierbij hulp krijgen van de begeleidingsadviseur van je school.

Talen
De talenschool biedt cursussen Engels, Frans en Spaans aan op al onze partnerscholen, met verschillende moeilijkheidsgradden.
Sommige scholen bieden ook andere vakken aan, zoals Latijn, Mandarijn of gebarentaal.

Wiskunde en Wetenschap
In wiskunde en wetenschappen bieden al onze partnerscholen wiskunde, natuurkunde, biologie, scheikunde en statistiek aan.
Sommige scholen bieden ook andere vakken in dit vakgebied aan, zoals Forensische Wetenschappen, Mariene Biologie en Dierwetenschappen.

Humane en sociale wetenschappen
Op het gebied van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen bieden al onze partnerscholen geschiedenis, politiek, aardrijkskunde, journalistiek, sociologie, rechten en bedrijfskunde aan.
Sommige scholen bieden in deze afdeling ook andere vakken aan, zoals actualiteit, Britse en Amerikaanse literatuur en journalistiek.

Gezondheid
Op het gebied van gezondheid bieden onze partnerscholen de vakken gezondheidswetenschappen en sportwetenschappen aan.
Sommige scholen bieden ook andere vakken op dit gebied aan, zoals sportpsychologie, voedingsleer en beginselen van persoonlijke fitness.

Technologie en computerwetenschappen
Op het gebied van technologie en computerwetenschappen bieden onze partnerscholen de vakken computerwetenschappen, gegevensverwerking, tekstverwerking en digitale vormgeving aan.
Sommige scholen bieden ook andere vakken op dit gebied aan, zoals Computer- en spelprogrammering, videoproductie en robotica.

Kunst en Muziek
Op het gebied van kunst en muziek bieden onze partnerscholen schilderkunst, kunstgeschiedenis, fotografie, design en muziek aan.
Sommige scholen bieden ook andere vakken op dit gebied aan, zoals A Capella Koor, Keramiek, Elektronische Muziek, Dans en Acteren.

Sport op middelbare school
Amerikaanse middelbare scholen bieden hun leerlingen veel verschillende sporten aan en sport speelt over het algemeen een grote rol in het dagelijks leven. De meest voorkomende sporten op middelbare scholen in de VS zijn basketbal, honkbal, voetbal, cheerleading, tennis, voetbal, volleybal en track & field.
Sommige middelbare scholen bieden andere sporten aan, zoals skiën en snowboarden, roeien, zeilen, golf, worstelen en mountainbiken.

Tips van de college adviseur

Om je te helpen op de hoogte te blijven, heeft je middelbare school een begeleidingsdocent of counselor. Hij of zij zal je adviseren bij de keuze van je vakken en al je specifieke vragen beantwoorden. Je wordt eerst ingedeeld op niveau 9 (eerstejaars), 10 (tweedejaars), 11 (eerstejaars) of 12 (laatstejaars). Deze indeling hoeft niet overeen te komen met het niveau dat je in je eigen land hebt. Als je goed presteert, kun je ook hoger in de VS worden geplaatst.

Jouw gastgezin in de V.S.

Tijdens je studentenuitwisseling in de VS woon je bij een gastgezin. Amerikaanse gezinnen zijn warm, open en zeer geïnteresseerd in culturele uitwisseling met internationale studenten - ze integreren je als een lid van de familie en brengen je dichter bij de Amerikaanse manier van leven. Vooral tijdens lokale sportevenementen of feestdagen brengt de familie graag tijd samen door.

Na het indienen van een aanvraag kost het enige tijd om een geschikt gastgezin te vinden. Tijdens deze periode is het normaal dat toekomstige middelbare scholieren veel vragen stellen over hun gastgezin. Wat je kunt verwachten, hoe je gastgezin zich op je voorbereidt en hoe jij je op hen kunt voorbereiden, kun je hier lezen.

Informatie in één oogopslag

Duur van het verblijf: School semester of schooljaar begint in augustus/september.
Uiterste aanmeldingsdatum: 31 maart van het betreffende jaar
Land/Regio: VS / Landelijk

Inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Vlucht van Schiphol naar de luchthaven van bestemming in de VS en terug
 • Begeleide groepsvluchten op de heenreis*
 • Aansluitende vluchten binnen Nederland
 • Verblijf en maaltijden bij gastgezin
 • Collegegeld op de middelbare school
 • Toezicht ter plaatse
 • Schoolgeld**
 • Voorbereidend seminarie in Nederland
 • Gedetailleerd informatiemateriaal
 • SEVIS-vergoeding

* In individuele gevallen kunnen afzonderlijke vertrektijden voorkomen als gevolg van specifieke vluchtverbindingen.

** Schoolgeld geldt alleen voor de programma's "Select" en "Private High School First". Daar zijn ze inbegrepen in de prijs van het programma. Er is geen schoolgeld voor " Classic"

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Zakgeld
 • Visumkosten
 • Excursies
 • Materiaalkosten in de klas
 • Lunch op school
 • Verzekering: school halfjaar € 540,- / school jaar € 990,-

New York experience: welkom in de stad die nooit slaapt!

Hoe kun je je verblijf in de VS beter beginnen dan in de stad die nooit slaapt? Als je in de zomer aan je middelbare schooluitwisseling begint, heb je de mogelijkheid om de New York Experience te boeken.

Samen met andere uitwisselingsstudenten verken je de Big Apple en maak je niet alleen kennis met de New Yorkse levensstijl, maar ook met adembenemende bezienswaardigheden - van het Vrijheidsbeeld tot de World Trade Center Site en Times Square. De New York Experience is de perfecte start van je highschoolavontuur.

Programma

 • Dag 1: Aankomst in New York, transfer naar hotel, check in, samen dineren, gevolgd door een bezoek aan het Empire State Building.
 • Dag 2: Ontbijt, boottocht naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Stadsrondrit met Wall Street, Trinity Church en World Trade Center, gezamenlijk diner en verkenning van Times Square
 • Dag 3: Vertrekdag: Ontbijtbuffet, check out, verdere reis naar gastgezin

Programmaoverzicht

De New York Experience - 3 dagen New York is alleen beschikbaar voor de zomer afvaarten en kan optioneel geboekt worden voor € 550,-.

Inbegrepen in de prijs van het programma: - Accommodatie (2 nachten), maaltijden (ontbijt en diner).
  - Toezicht door plaatselijk personeel
  - Excursies en transfers (zoals beschreven)
Niet inbegrepen in de prijs van het programma: - Zakgeld (voor drankjes en snacks)
Andere: - Dagindeling kan wijzigen afhankelijk van weersomstandigheden, tijd, lokale evenementen, groepsgrootte, etc.

The trip experience

De Trip Experiences - Dit zijn uitstapjes en excursies tijdens je high school verblijf naar de meest interessante bestemmingen in Amerika. Wie zich aansluit bij de reisgroepen kan bijvoorbeeld Californië, de oostkust of Florida ontdekken.

Onze Amerikaanse partnerorganisatie biedt alle deelnemers van PLUS Taalreizen High School de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een reis naar de interessantste bezienswaardigheden in de VS. Je reist in een groep met uitwisselingsstudenten uit veel verschillende landen, per bus of vliegtuig. De contactpersonen kennen de weg en garanderen een vlot verloop van de reis.

Er zijn verschillende trips om uit te kiezen. Je kunt je direct ter plaatse inschrijven. De aangeboden reizen zijn voorbeelden van reizen die in voorgaande jaren hebben plaatsgevonden. Er kunnen zich nog wijzigingen voordoen.

Voorbeeldreizen van de afgelopen jaren:

Oostkust reis ervaring
De reis van een week brengt je via Washington D.C. en Philadelphia naar New York. Vandaag de dag wordt niet alleen Amerikaanse, maar vaak ook wereldgeschiedenis geschreven in Washington. Philadelphia was het toneel van de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring. En in New York verwelkomt het Vrijheidsbeeld, net als aan het begin van de vorige eeuw, reizigers en immigranten uit de hele wereld in het land van de kansen.

Florida Reiservaring
Disney World, zeggen ze, is "de gelukkigste plaats op aarde". Oordeel zelf wanneer je 's werelds beroemdste muis ontmoet in 's werelds grootste pretpark. Luister in het Kennedy Space Center naar het originele radioverkeer tussen het grondstation en de Apollo 11 op zijn weg naar de maan. Tijdens de reis, die een week duurt, zullen we ook van de zon genieten op Cocoa Beach en gefascineerd zijn door Sea World of Florida en de speciale effecten in Universal Studios.

Californië Reiservaring
De metropolen van Californië staan voor een heel bijzondere levenshouding: San Francisco en Los Angeles, de stad waar Hollywood thuis is. Tijdens deze reis worden jullie begeleid door de Universal Studios in Hollywood en beleven jullie Disneyland met zijn vele parades en shows. Op het programma staan ook een bezoek aan de Golden Gate Bridge en het voormalige gevangeniseiland Alcatraz.


Er worden ook excursies naar Hawaï of de nationale parken in het zuidwesten aangeboden.

Veel gestelde vragen over High school in de VS

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
Veel scholen hebben alleen een kledingvoorschrift dat moet worden nageleefd. Privéscholen hebben een correct schooluniform dat door alle leerlingen wordt gedragen.
Dat hangt van het schooldistrict af. De lessen op de meeste scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 15.00 uur.
Ja, er is een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger ter plaatse voor elk schooldistrict. Deze persoon kan ten allen tijde telefonisch worden gecontacteerd indien zich een probleem voordoet.
De vlucht van Frankfurt am Main naar de VS zal in september en januari worden begeleid indien ten minste 10 deelnemers aan het programma deelnemen.
Aansluitende vluchten binnen en buiten Duitsland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze vluchten worden niet begeleid.
Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma en is tijdens het verblijf ten strengste verboden.
Ski-uitrusting wordt vaak meegenomen, maar kan ook ter plaatse worden gehuurd.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Openbaar vervoer is goed beschikbaar in de steden. In de meer landelijke gebieden ben je aangewezen op vrienden met een rijbewijs en je gastgezin om van A naar B te komen.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Ja, particuliere middelbare scholen worden aangeboden met locatie en schoolkeuze. De scholen zijn kleiner en scheppen daardoor de beste voorwaarden. De klassen bestaan uit 14 tot 18 studenten.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.
De VS is een veilig land. De wereldrisico-index is laag en bedraagt slechts 3,90%.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma