VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High school verblijf in USA

De VS staat bekend als het land van de duizend mogelijkheden, vrijheid en de grootste gekte. Door de ongelooflijke omvang en diversiteit van de VS is er veel voor jou om te ontdekken. Van tropisch tot arctisch weer en van kusten tot metropolen en bergen, je kunt onvergetelijke avonturen beleven op een Amerikaanse High school!

Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarigen (privéschool)
Voor 15- tot 18-jarigen (openbare school)

Duur

5 maanden of 10 maanden

Opties

Keuze van locatie en school mogelijk

Staten

Westelijke staten, Midwest, Zuidelijke staten, Oostelijke staten

De westelijke staten worden niet alleen gekenmerkt door kilometerslange kusten aan de Stille Oceaan, maar ook door prachtige berglandschappen en wereldberoemde nationale parken, zoals de Grand Canyon en uitgestrekte woestijnlandschappen en bergtoppen in Arizona.

Het Midwesten is bekend om zijn talrijke meren, zoals de Grote Meren bij Wisconsin aan de Canadese grens of de Ozarks in Missouri. De regio wordt begrensd door de Appalachen in het oosten en de Rocky Mountains in het westen. Rond de Great Plains liggen ook talrijke Indianenreservaten, evenals Mount Rushmore, bekend om de vier in steen uitgehouwen presidenten. Hier staan de families bekend om hun ongeëvenaarde gastvrijheid.

De oostelijke staten vallen op door hun merkbare Europese invloed, en zij vormen ook het economisch centrum van Amerika door de gebieden rond New York City en de Capitoolregio van Washington D.C. De oostelijke staten weerspiegelen de oorsprong van de geschiedenis van het land. Bekende attracties buiten de reusachtige metropolen zijn onder meer de Blue Ridge Mountains en het Shenandoah National Park.

Het subtropische zuiden van Amerika is de thuisbasis van de Mississippi, de langste rivier van het land, en van het begin van de Appalachen. Het zuiden staat ook bekend om zijn gevarieerde muziekscene, van country tot rock-'n-roll tot jazz en blues. Niet te vergeten, de blijvende stranden van de Atlantische kust markeren het Zuiden als een populaire vakantiebestemming.

Highlight: New-York-Experience

Begint je middelbare schoolverblijf in september? Dan mag je de New York Experience niet missen. Tijdens deze driedaagse tussenstop heb jij de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals het Vrijheidsbeeld, Wall Street en Times Squares. Accommodatie en maaltijden zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken en je echt in de VS kunt vestigen.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Amerikaanse schoolsysteem is verdeeld in school semesters zoals in Nederland.

Als je besluit om 5 maanden te blijven, d.w.z. één schooljaar, kun je het verblijf op de middelbare school regelen vanaf:

  • Augustus/ September - December/ Januari in de VS.

Als je besluit om 10 maanden te blijven, d.w.z. een schooljaar, kun je je verblijf op de middelbare school regelen vanaf:

  • Augustus/ September - Mei/ Juni in de VS.

Het begin van de school in de VS hangt af van de school. De school kan eind augustus of begin september beginnen en eindigen in december of januari (5 maanden) of mei of juni (10 maanden). Jouw vluchten zullen dienovereenkomstig worden gepland. Als je de New York Experience toevoegt, dan vlieg je zeker in augustus en kun je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnetnuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Select programma middelbare school

Kies de regio van jouw keuze! Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar je precies wilt studeren.

First programma middelbare school

Kies een privé- of kostschool naar keuze! Privé en kostscholen staan bekend om een zeer hoog academisch niveau. Ideaal als je een duidelijk beeld hebt van hoe en wat je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

In ons middelbare schoolprogramma Classic (zonder schoolkeuze) kun je landelijk worden geplaatst: Je middelbare school kan in het zuiden van Texas, in het middenwesten van de VS of in het noordwesten van Oregon staan ​​- of in de zonnige staten Californië of Florida. Of je school en gastgezin nu in de stad of op het platteland zijn, je wordt verwelkomd door de typisch Amerikaanse manier van leven. Op een middelbare school gaat het woord snel de ronde als internationale studenten arriveren. Het duurt niet lang voordat je nieuwe vrienden maakt die je zullen helpen wennen aan je nieuwe omgeving.

SemesterVanaf € 9.290
SchooljaarVanaf € 9.790

Classic programma met regionale selectie

Tegen een meerprijs van 500 euro kunt u bij het boeken een van de vier regio's selecteren en zo bepalen in welke regio u wordt ondergebracht. Hier ligt het oosten van de VS, dat bekend staat om zijn grote steden. Je kunt hier altijd iets beleven. Het zuiden van de VS maakt ook indruk met lange stranden en het zonnige leven langs de kust. Een wat rustiger leven vind je met de typische uitgestrektheid van de VS in het Midwesten, terwijl het westen van de VS wordt gekenmerkt door een milder klimaat en de sereniteit van de mensen.

Indien u interesse heeft in dit aanbod is het van belang dat u op het volgende let. Als je een regio hebt gekozen, moet je deze beslissing direct bij het maken van je boeking aangeven, dit is achteraf helaas niet meer mogelijk. Er is een beperkt aantal plaatsen, daarom kunnen we helaas de keuze van de regio niet garanderen, maar bij niet-naleving krijgt u de toeslag van 500 euro terug.

Studentenuitwisseling USA: Beleef de Amerikaanse droom!

Geen enkele uitwisselingsstudent kan gegarandeerd worden dat ze de Niagarawatervallen, de Grand Canyon of het Witte Huis daadwerkelijk zullen zien tijdens hun verblijf op de middelbare school. Dat hangt altijd af van de regio waarnaar u wordt "overgeplaatst". Maar nogal wat gaststudenten die dachten dat ze op Malibu Beach waren, leerden uiteindelijk snowboarden in de Rocky Mountains. Vele wandelingen langs Broadway kwamen plotseling tot waardering voor het landelijke leven in Tennessee of Ohio.

Hoe dan ook: een studentenuitwisseling in de VS biedt jonge mensen altijd de opwindende ontdekking van nieuwe levensomstandigheden, dagelijkse routines, vrijetijdsactiviteiten en landschappen. De Verenigde Staten bepalen niet alleen in hoge mate de politieke en culturele gebeurtenissen in de wereld, het is gewoon het toppunt van persoonlijke ontwikkeling - welk pad je ook kiest.

Met ons Select-programma bepaal je eenvoudig in welke regio van de Verenigde Staten je je jaar in het buitenland wilt afronden. Er zijn een paar regio's om uit te kiezen: Aan de westkust bijvoorbeeld de zonnige plaatsen Santa Barbara, San Luis Obispo en de kosmopolitische stad Los Angeles. Aan de oostkust wacht de 'Sunshine State' Florida met de populaire metropool Miami op je. Onze partnerorganisatie voor de lange termijn zal een school en gastgezin voor je vinden. Er wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met uw wensen met betrekking tot de regio en u kunt kiezen voor een schooldistrict of een openbare school.

SemesterVanaf € 17.690
SchooljaarVanaf € 26.890

In dit programma ga je naar een particuliere middelbare school die je zelf kiest. De beschikbare scholen behoren tot een groep van academisch veeleisende middelbare scholen, die zich kenmerken door speciale aanbiedingen op het gebied van onderwijs en sport en uitstekende faciliteiten. Bovendien worden de leerlingen zeer goed geïntegreerd in het schoolleven en individueel verzorgd.

Als ons aanbod niet de juiste particuliere middelbare school bevat, vertel ons dan gewoon uw vakwensen en interesses. Wij adviseren u individueel en ondersteunen u bij het kiezen van de juiste school. De scholen beslissen zelf of je je verblijf op de particuliere middelbare school van je keuze kunt doorbrengen. B. geen plaatsen meer beschikbaar voor internationale studenten. Uiteraard krijgt u dan van ons een gelijkwaardig alternatief.

SemesterVanaf € 16.190
SchooljaarVanaf € 24.890

Veel gestelde vragen over High school in de VS

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

Veel scholen hebben alleen een kledingvoorschrift dat moet worden nageleefd. Privéscholen hebben een correct schooluniform dat door alle leerlingen wordt gedragen.

Dat hangt van het schooldistrict af. De lessen op de meeste scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 15.00 uur.

Ja, er is een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger ter plaatse voor elk schooldistrict. Deze persoon kan ten allen tijde telefonisch worden gecontacteerd indien zich een probleem voordoet.

De vlucht van Frankfurt am Main naar de VS zal in september en januari worden begeleid indien ten minste 10 deelnemers aan het programma deelnemen.

Aansluitende vluchten binnen en buiten Duitsland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze vluchten worden niet begeleid.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma en is tijdens het verblijf ten strengste verboden.

Ski-uitrusting wordt vaak meegenomen, maar kan ook ter plaatse worden gehuurd.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Openbaar vervoer is goed beschikbaar in de steden. In de meer landelijke gebieden ben je aangewezen op vrienden met een rijbewijs en je gastgezin om van A naar B te komen.

Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.

Ja, particuliere middelbare scholen worden aangeboden met locatie en schoolkeuze. De scholen zijn kleiner en scheppen daardoor de beste voorwaarden. De klassen bestaan uit 14 tot 18 studenten.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.

De VS is een veilig land. De wereldrisico-index is laag en bedraagt slechts 3,90%.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma