Jongerenreis Engels in Canada: Calgary

Jongerenreis Engels naar Calgary
 • 15 jaar ervaring
 • Taalschool in het centrum
 • Programma voor 14 tot 21 jaar
Calgary ligt in het westen van Canada en op zo’n 80 kilometer van de Rocky Mountains. De stad staat bekend vanwege haar Country- en Western-imago, vriendelijke inwoners en de vele musea. Deze combinatie maakt Calgary tot een bijzondere bestemming voor een Engelse taalcursus!
Bezienswaardigheden Calgary
In de winter verandert de metropool Calgary in een droombestemming voor wintersportliefhebbers. Maar ook de rest van het jaar is er genoeg te beleven in deze stad! Bekijk de stad eens vanaf de 191 meter hoge Calgary Tower of breng een bezoek aan de populaire Calgary Zoo.
Houd je van winkelen? Ga dan naar de wijken Mission en Kensington. Daarnaast vind je in deze wijken ook vele hippe bars en restaurants. Voor live-muziek en uitgaansgelegenheden ben je op 17th Ave aan het juiste adres. Deze wijk staat ook wel bekend als de International Avenue.

Calgary is ontzettend multicultureel en dat zie je overal terug. Net als vele andere grote steden in Noord-Amerika heeft Calgary een eigen Chinatown en Little Italy! De inwoners worden Calgarians genoemd en zijn erg vriendelijk. Ondanks het grote formaat van de stad, heerst er een ontspannen sfeer.

Jongerenreis Engels in Calgary: Taalschool

Taalschool Languages PLUS
 • Taalschool gelegen in het centrum van Calgary
 • Vriendelijke medewerkers
 • Breed aanbod van activiteiten en excursies
 • Internationale leeftijdsgenoten
Onze taalschool is gelegen in het centrum van Calgary, vlakbij de rivier Bow. Te voet of met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden van de stad. De vriendelijke medewerkers geven je graag nog wat extra tips.

De taalschool heeft 10 moderne klaslokalen. Daarnaast vind je in de taalschool een keuken en een studie- en recreatieruimte. Je kunt gratis gebruik maken van internet.

Begeleiding

Speciaal voor jou zijn er opgeleide, enthousiaste (Engelssprekende) begeleiders die fulltime tot je beschikking staan. Dag en nacht staan ze voor je klaar. Je kunt bij ze terecht met al je vragen en ze zorgen er voor dat je je geen moment verveelt! Mocht je een probleem hebben dan kun je altijd een beroep doen op je begeleider of docent(e). Natuurlijk blijft PLUS Taalreizen ook altijd bereikbaar tijdens je reis. Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.

Jongerenreis Engels in Calgary: Taalcursus

Taalcursus Engels
 • Voor jongeren van 14-21 jaar
 • Lessen van maandag t/m vrijdag, ’s morgens of ’s middags
 • Niveau: A0-C1
 • Een lesuur duurt 45 minuten
 • Maximaal 14 studenten per klas
 • Flexibel programma 18-21 jaar
In Calgary volg je de standaard taalcursus van 4 lesuren per dag of een intensieve taalcursus van 6 lesuren per dag. Over het algemeen starten de taallessen in de ochtend, echter kan het zijn dat in het hoogseizoen de lessen naar de middag worden verschoven. De docenten van de taalschool zijn erg vriendelijk en helpen je met al je vragen. Zij geven de taalcursus in het Engels, zodat je constant met de taal bezig bent. Op de  taalschool wordt een communicatieve aanpak gehanteerd. Op deze manier zal de drempel van het Engels spreken minder worden. In interactie met andere internationale studenten, verbeter jij je Engels tijdens deze jongerenreis in Calgary!   Op de eerste maandagmorgen zal je een taaltest maken op de school om een goed beeld te krijgen van je huidige niveau van het Engels. Aan de hand van de resultaten, kom je in een klas met studenten die ongeveer hetzelfde niveau van het Engels hebben. Aan het einde van de jongerenreis, ontvang je een certificaat van de taalschool met je niveau erop vermeld.  Standaard taalcursus Engels
Wil je een goede balans tussen het leren van Engels en een vakantiegevoel, kies dan voor de standaard taalcursus Engels van 4 lesuren per dag. Meestal vinden de lessen in de ochtend plaats, zodat je in de middag veel vrije tijd hebt en kunt deelnemen aan het activiteitenprogramma van de taalschool. Intensieve taalcursus Engels
Wil je intensiever met de taal bezig zijn dan is een intensieve groepscursus van 6 lesuren per dag misschien iets voor jou. Hierdoor leer je in de korte tijd nog sneller Engels. Deze taalcursus is ’s morgens en een deel van de middag. De taallessen in de middag zijn gericht op het verbeteren van de spreekvaardigheid. De georganiseerde activiteiten beginnen als de studenten van deze cursus klaar zijn met de taalcursus.

Jongerenreis Engels in Calgary: Accommodatie

Tijdens de jongerenreis in Calgary overnacht je bij een gastverblijf. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Zondag voordat de taalcursus start, kom je aan in je accommodatie. Het vertrek is op de zaterdag nadat de taalcursus is afgelopen.

Gastverblijf
Kies voor een gastverblijf zodat je kennis kunt maken met de Canadese cultuur en je Engels kunt blijven oefenen. Je overnacht bij een van de zorgvuldig geselecteerde gastverblijven. De taalschool ligt op ongeveer 30 tot 45 minuten reisafstand met het openbaar vervoer. Je kunt een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer boeken. Wanneer je kunt er voor kiest om je kamer te delen, dan wordt je ingedeeld bij een medestudent van hetzelfde geslacht. Het ontbijt en diner vinden plaats bij het gastverblijf, voor de lunch krijg je een lunchpakketje mee.

Let op: volpension bestaat uit 3 maaltijden per dag, niet te verwarren met all-inclusive. Drankjes en tussendoortjes zijn er niet bij inbegrepen.

Voor meer informatie over begeleiding, programma en huisregels, verwijzen we je naar de algemene informatie over jongerenreizen.


Jongerenreis Engels in Calgary: Activiteiten

Vrije tijd in Calgary

★★★★★    Eten & Drinken 
★★★★★    Shopping
★★★★   Natuur & Recreatie
    Zwemmen & Strand
★★★★★    Cultuur
★★★★★    Transport

Calgary en de omgeving lenen zich er uitstekend voor om zelf activiteiten te ondernemen. Op zo’n 80 kilometer liggen de Rocky Mountains, maar ook Banff en Lake Louise bereik je binnen 2 uur. In Calgary zelf vind je ook natuur. In het zuiden van de stad vind je Fish Creek Provincial Park: het grootste stadspark van Canada. Maar er zijn nog veel meer parken, in de ‘Devonian Gardens’ vind je zelfs een enorme tropische tuin. Wanneer je twee weken in Calgary verblijft, is één hele dagexcursie inbegrepen in het weekend. Hierbij kun je denken aan een bezoek aan het Lake Louise. Let op dat bij een 1-weekse reis de dagexcursie in het weekend vervalt. Let op: Het activiteitenprogramma in onderstaande tabel is een voorbeeld en kan afwijken. Dit is afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden. Je wordt ter plaatse geïnformeerd over het activiteitenprogramma van jouw jongerenreis.

Voorbeeld activiteitenprogramma's

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
OchtendLessenLessenLessenLessenLessen(naar huis bij 1 wk)Free Sunday
MiddagWelkomst-tourChinook CentreEscape Room*Calgary TowerPrince's Island Park*Excursie naar Lake LouiseOf aankomst
AvondWelcome partyMovie night*Vrije avondGlenbow museum*Schoolfeest


Nog meer plezier: Fun Pack intensief activiteitenprogramma

Met het Fun Pack intensief activiteitenprogramma heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan tweemaal zoveel excursies en activiteiten. Dit pakket kun je bijboeken tegen een meerprijs van € 95 per week. Zo kun je ook deelnemen aan extra excursies waar je normaal gesproken extra voor dient te betalen ter plaatse.

Jongerenreis Engels in Calgary: Prijzen en data

Hieronder vind je de prijzen en data in 2020 voor de jongerenreis naar Calgary. De prijzen zijn per persoon in € en van toepassing op reizen met onderstaande startdata. Deze zijn inclusief vlucht, o.b.v. beschikbaarheid en onderhevig aan wijzigingen van tarieven en taxen van de luchtvaartmaatschappij.

Jongerenreis totaalpakket

Onze jongerenreizen worden aangeboden inclusief retourvluchten van en naar de bestemming. Daarnaast inbegrepen zijn de taalcursus, accommodatie op basis van volpension, begeleiding ter plaatse, activiteitenprogramma en transfers van en naar de luchthaven ter plaatse.

Inclusief

 • 4 of 6 lesuren van 45 min. in groepjes van 12-15 internationale jongeren
 • Accommodatie op basis van volpension
 • Fulltime supervisie door getrainde begeleiders
 • Begeleide excursies: één dagexcursie en twee halve dagexcursies per twee weken
  Bij een 1-weekse reis is slechts één halve dagexcursie inbegrepen en vervalt de dagexcursie
 • Standaard sociale activiteiten als films, kleine excursies, museumbezoek, stadstour etc.
 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary met KLM incl. hand- en ruimbagage
 • Transfer van en naar de luchthaven Calgary International
 • Aankomst op zondag, vertrek op zaterdag
 • Lesmateriaal en certificaat

Exclusief

Toeslag per week

 • Intensief activiteitenprogramma € 95
 • Toeslag UM service (verplicht t/m 14 jaar) op aanvraag

Korting

Korting eigen vervoer v.v. € 1060.

Minimaal aantal deelnemers

Voor deze reis geldt een minimum aantal van 4 deelnemers. Uit ervaring blijkt dat de reizen in het hoogseizoen vrijwel altijd doorgaan.

Visum

Voor verblijf in Canada is een ETA Visum vereist. Dit visum kost $7 Canadese Dollar en kun je gemakkelijk online aanvragen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er tevens voor dat je een geldig paspoort meeneemt. Let op dat wanneer je via de Verenigde Staten reist, je geen ETA maar een Amerikaans ESTA formulier moet invullen. Voor verdere informatie over dit formulier of het aanvragen hiervan kun je terecht op deze website. Zorg er ook dan voor dat je een geldig paspoort meeneemt.

* Belangrijke informatie omtrent vluchten

Een retourvlucht met KLM is inbegrepen bij deze jongerenreis. Met de Unaccompanied Minor-service weet je zeker dat jouw kind veilig alleen op reis kan. Deze service is verplicht voor kinderen tot en met 14 jaar die alleen reizen. Voor vertrek en bij aankomst begeleidt het KLM-personeel, of personeel ingehuurd door KLM, jouw kind tijdens het in- en uitstappen, ook in het geval van eventuele vertraging. En tijdens de vlucht houdt het cabinepersoneel een extra oogje in het zeil. 
Voor meer informatie neem contact met ons op.