High School verbljif in Australië

Voor jou heeft een verblijf op de middelbare school in Australië deze twee grote voordelen:

1. Als je van juli tot september (1 semester) blijft, kun je jouw zomervakantie combineren met jouw verblijf en hoef je minder schooltijd te missen.
2. Wil je de start van het nieuwe schooljaar op je thuisschool niet missen? Geen probleem. Wij bevelen een verblijf vanaf eind januari aan, aangezien dit midden in de Australische zomer en het begin van het schooljaar in Australië is.

Leeftijd

Voor 14- tot 18-jarige

Duur

1 Termijn tot 4 Termijnen

Opties

Keuze van locatie- en school mogelijk

Het land aan het einde van de wereld is overal bekend om zijn Aboriginal cultuur, Ayers Rock/ Uluru (Northern Territory), zijn outbacks, prachtige stranden en kustlijn, en zijn fascinerende wilde dieren. Door de vroege afscheiding van het continent zul je er dieren zien die je alleen van foto's kent. Maar er is veel meer in Australië dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Weet je dat rugby een zeer populaire sport is in het land down under? Weet je wat er gevierd wordt op "Anzac Day" in heel Australië? Weet je dat Australië een zeer modern onderwijssysteem heeft? en kom alles te weten over het kangoeroe land. Als je op de provincies hierboven klikt, krijg je gedetailleerde informatie over de verschillende opties waaruit je kunt kiezen.

Highlight: Singapore-Experience

Begint je middelbare schoolverblijf in januari of juli (alleen Queensland en Victoria)? Dan mag je de Singapore Experience niet missen. Tijdens deze vierdaagse tussenstop heb jij de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals het Marina Bay Sans SkyPark, het Marlion Park en een bezoek aan de dierentuin met Night Safari. Accommodatie en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft je helemaal nergens zorgen over te maken en kunt echt in de stemming komen voor jouw avontuur.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Australische schoolsysteem is niet verdeeld in school semesters zoals in Nederland, maar in termen (afgekort met "T"). Een schooljaar bestaat uit 4 termijnen van 3 maanden per jaar. Hier zijn de termijnen voor alle vier de provincies:

Termijnen in Victoria:
T1: 28.01.2022 - 01.04.2022
T2: 19.04.2022 - 25.06.2022
T3: 12.07.2022 - 17.09.2022
T4: 04.10.2022 - 17.12.2022

Termijnen in Queensland:
T1: 27.01.2022 - 01.04.2022
T2: 19.04.2022 - 25.06.2022
T3: 12.07.2022 - 17.09.2022
T4: 05.10.2022 - 10.12.2022

Zuid-Australië:
T1: 27.01.2022 - 09.04.2022
T2: 27.04.2022 - 02.07.2022
T3: 19.07.2022 - 24.09.2022
T4: 11.10.2022 - 10.12.2022

New South Wales:
T1: 27.01.2022 - 01.04.2022
T2: 19.04.2022 - 25.06.2022
T3: 12.07.2022- 17.09.2022
T4: 05.10.2022 - 17.12.2022

De startdatum van de school in Australië hangt af van de provincie, maar verschilt meestal maar een paar dagen. In ieder geval vlieg je een paar dagen voordat de school begint. Als je de Singapore Experience toevoegt, vlieg je meestal een week voordat de school begint en kun je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kieyen op welke school je wilt suderen. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Kies een privé- of kostschool naar keuze! Privé en kostscholen staan bekend om een zeer hoog academisch niveau. Ideaal als je een duidelijk beeld hebt van hoe en wat je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

Het schoolsysteem in Australië wordt beschouwd als een van de modernste ter wereld. Hier werken we samen met ministeries van Onderwijs en verschillende middelbare schooldistricten om verblijven in openbare middelbare scholen aan te bieden.

De middelbare scholen werken ook nauw samen met instellingen voor voortgezet onderwijs, zoals universiteiten. Daarom zijn een hoog academisch niveau en een optimale voorbereiding op de verdere opleiding gegarandeerd.

Let op: Het schoolgeld en dus de prijs van je verblijf op veel scholen in Australië zijn gebaseerd op het leerjaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de klassen 9 + 10 en 11 + 12. De toewijzing aan het leerjaar hangt grotendeels af van de binnenlandse klas waarin je je verblijf in Australië begint. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door de Australische school.

Australische middelbare scholen bieden een verscheidenheid aan cursussen en programma's, evenals buitenschoolse activiteiten. In de meeste gevallen kunnen de studenten de duur van hun verblijf kiezen van één termijn (= 3 maanden) tot vier termijnen. Alle internationale studenten hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen de volgende schooldistricten.

SemesterVanaf € 9.190
SchooljaarVanaf € 22.790

Steeds meer Nederlandse studenten komen voor een paar maanden naar Australië om daar een particuliere middelbare school te bezoeken. Naast openbare scholen zijn er ook particuliere middelbare scholen die internationale programma's aanbieden. Wat voor gewone middelbare scholen geldt, geldt in het bijzonder voor particuliere middelbare scholen in Australië. De kwaliteit van het onderwijs is uitstekend, de docenten zijn hooggekwalificeerd en de apparatuur is van de modernste soort. Bovendien zijn de klassen uiterst klein en vaak is het totale aantal leerlingen op de scholen lager. Daarom is een bovengemiddelde, intensieve begeleiding gegarandeerd.

Om deze reden zijn de kosten van een verblijf aan een particuliere middelbare school in Australië ook hoger dan aan een openbare middelbare school. Alle geselecteerde particuliere middelbare scholen hebben een uitstekende reputatie en krijgen uitstekende beoordelingen.

Tijdens hun verblijf aan een Australische school worden de gaststudenten in gezinnen ondergebracht. In tegenstelling tot de openbare scholen, vereisen de meeste particuliere middelbare scholen in Australië dat de studenten hun schooluniform dragen.

Privé middelbare scholen in Australië

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen de volgende middelbare scholen in Australië. Je kunt je vrijblijvend aanmelden onder Data & Prijzen op de betreffende schoolpagina.

All Saints Anglicaanse School
Locatie: Merrimac, Goudkust, Queensland
Studenten: ongeveer 1.650
Specialisaties: Mode, Japans, veel muziekprogramma's
Sporten: Australisch voetbal, cricket, handbal, enz.

The Peninsula School
Locatie: Mount Eliza, Victoria
Studenten: ongeveer 985
Specialisaties: Levensmiddelentechnologie, Buitenonderwijs
Sporten: o.a. Surfen, Zwemmen, Paardensport

Fraser Coast Anglican College
Locatie: Hervey Bay, Fraser Island, Queensland
Studenten: ca. 850
Specialisaties: Levensmiddelentechnologie, Technologiewetenschappen, Chinees
Sporten: o.a. Paardensport, Hockey, Atletiek

Pulteney Grammar School
Locatie: Adelaide, Zuid-Australië
Studenten: ongeveer 820
Specialisaties: componeren en arrangeren, Japans, Chinees
Sporten: Roeien, Tafeltennis, Voetbal, enz.

Johannes Paulus College
Locatie: Daisy Hill, Queensland
Studenten: Ca. 1.200
Specialisaties: Uitstekend programma voor uitvoerende kunsten
Sporten: Voetbal, tennis, netbal, enz.

Rockhampton Grammar School
Locatie: Rockhampton, Queensland
Studenten: ongeveer 950
Specialisaties: Business, Psychologie, Muziek
Sporten: cricket, netbal, basketbal, enz.

Studentenuitwisseling Australië - leer te leven en te houden van "down under”

Met PLUS Taalreizen kan je gemakkelijk een middelbare school vinden voor je Australische studentenuitwisseling die bij jou en je voorkeuren past. Wij werken al vele jaren samen met een gerenommeerde Australische partnerorganisatie die 24 uur per dag voor u klaar staat tijdens uw verblijf in Australië. Voor je high school verblijf in Australië bieden we je geselecteerde scholen in de mooiste schooldistricten: Ontdek de Outback in Zuid-Australië, beleef het levendige Sydney in New South Wales of het fascinerende Melbourne in Victoria. Ook de "Sunshine State" Queensland biedt je een unieke omgeving: met eindeloze zandstranden, de kleurrijke wereld van het Great Barrier Reef en het Daintree Rainforest.

Onze tip: In de middelgrote kustplaatsen in Queensland of in het binnenland van New South Wales en South Australia kun je kiezen uit relatief goedkope middelbare scholen. Het aanbod aan vakken en vrijetijdsbesteding is net zo uitgebreid en de begeleiding is intensief - het enige verschil tussen de high schools is hun ligging.

Het dagelijkse schoolleven in Australië

De schooldag op een middelbare school in Australië begint om ongeveer 8.30 uur en eindigt om ongeveer 15.00 uur. Een breed scala aan recreatieve en sportieve activiteiten maken deel uit van de dagelijkse routine en bevorderen een positieve houding ten opzichte van de middelbare school. In de klas heerst meestal een vrij ontspannen sfeer; tegelijkertijd wordt veel nadruk gelegd op academische prestaties.

Het schooljaar

In Australië is het schooljaar verdeeld in vier kwartalen, de zogenaamde terms. Elke termijn duurt drie maanden. De termijnen beginnen in februari, april, juni en oktober - de precieze data verschillen van staat tot staat. Anders dan in onze streken eindigt het schooljaar in december. De zomervakantie duurt van december tot eind januari. Wanneer het hier winter is, is het zomer in Australië.

Schooluniform

Het dragen van een schooluniform is verplicht op de meeste openbare scholen in Australië. De kosten van het schooluniform zijn niet in de prijs van het programma inbegrepen. Sommige scholen hebben ook een zogenaamde "dress code". In dat geval hoeft er geen schooluniform gedragen te worden, maar gelden er wel bepaalde kledingvoorschriften (bijv. geen sportschoenen, kleding in bepaalde kleuren, geen spijkerbroeken, etc.).

Een schooljaar in Australië

Het schooljaar in Australië is verdeeld in 4 semesters en loopt van eind januari tot half december.

Semester 1: begin februari januari - midden april
Semester 2: half april - half juni
Semester 3: begin juli - eind september
Semester 4: begin oktober - midden december

De exacte schooldata verschillen van lidstaat tot lidstaat. Een verblijf aan een particuliere middelbare school in Australië is over het algemeen mogelijk vanaf één termijn, d.w.z. vanaf 3 maanden.

Elke staat heeft andere regels voor de vakkenkeuze en het examenbeleid. In het algemeen kunnen leerlingen op Australische middelbare scholen maximaal acht schoolvakken kiezen. Deze kunnen in verschillende hoofdcategorieën worden onderverdeeld: bijv. talen, geesteswetenschappen en natuurwetenschappen zoals wiskunde en natuurwetenschappen (biologie, natuurkunde, scheikunde), maar ook voorbereidende vakken voor het beroepsonderwijs. Er zijn verplichte vakken, meestal Engels, "Australische geschiedenis" en een natuurwetenschappelijk vak.

Daarnaast hebben de leerlingen de keuze uit vele clubs en teams om zich bij aan te sluiten. Dit zijn onder andere softbal, rugby, basketbal, triatlon en zeilen, maar ook orkesten, koren en bands, en theater- en milieuclubs. Over het geheel genomen ben je vrij flexibel in je vakkenkeuze.

Internationale gastsprekers

Internationale studenten volgen in Australië graad 10, 11 of 12. Tijdens hun verblijf op de middelbare school in Australië kunnen de studenten meestal een bepaald aantal vakken volgen uit een vooraf vastgestelde selectie van vakken. De aangeboden middelbare scholen zijn openbare scholen waar internationale studenten lesgeld moeten betalen.

Tips van de college adviseur

Om je te helpen alles op een rijtje te zetten, is er op je middelbare school een International Coordinator. Hij of zij zorgt uitsluitend voor de gastleerlingen en helpt je bijvoorbeeld met het lesrooster, maar ook met alle andere vragen en problemen. Daarnaast staan de medewerkers ter plaatse en wij van PLUS Taalreizen altijd klaar om je te helpen.

Het Australische gastgezin

Tijdens je verblijf op de middelbare school woon je bij een gastgezin. Veel van deze gezinnen hebben internationale studenten als gast - een teken van hun kosmopolitisme en gastvrijheid. Onze lokale staf is zeer consciëntieus in het selecteren van deze gastouders. Dit zorgt ervoor dat je in goede handen bent en dat we een geschikt gastgezin voor je vinden.

Het mooie van een studentenuitwisseling in Australië is: Je bent niet alleen! Omdat de mensen down under vriendelijk en open-minded zijn, zul je snel contacten leggen - en ook buiten je gastgezin hartelijk verwelkomd worden.

Informatie in één oogopslag

Duur van het verblijf: 1 tot 4 termijnen (1 = 3 termijnen) te beginnen in augustus/september.
Uiterste aanmeldingsdatum: 12 weken voor vertrek
Land/Regio: Australië / Landelijk

Inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Vlucht van Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van bestemming in Australië en terug
 • Begeleide groepsvluchten op de heenreis in juli en augustus*.
 • Binnenlandse vluchten incl. vlucht naar vlucht (Lufthansa aansluitende vluchten beschikbaar tegen extra kosten)
 • Verblijf en maaltijden bij gastgezin
 • Lessen op de middelbare school
 • Toezicht ter plaatse
 • Schoolgeld
 • Voorbereidend seminarie in Nederland
 • Gedetailleerd informatiemateriaal
 • Visumrecht
 • Ziektekostenverzekering

* In individuele gevallen kan, in verband met specifieke vluchtverbindingen, een individueel vertrek vereist zijn.

Niet inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Zakgeld
 • Visumkosten
 • Excursies
 • Materiële kosten in de klas
 • Lunch op school
 • Schooluniform
 • Optioneel te kiezen: Singapore Experience € 550,- (boeking alleen mogelijk voor januari en juli van de dag van vertrek)

Singapore experience: welkom in 's werelds modernste metropool!

Deelnemers aan het Australia High School Programma krijgen de kans om Singapore vier dagen lang te ontdekken. De Singapore Experience is een geweldige manier om een Aziatisch land te leren kennen. De reis is onder begeleiding en inclusief hotel, maaltijden, excursies en transfers.

Je kunt de Singapore Experience boeken als aanvulling op je verblijf op de middelbare school. Dit geeft je de kans om samen met andere uitwisselingsstudenten de metropool aan de andere kant van de wereld te leren kennen en zo je avontuur in het buitenland met een hoogtepunt te beginnen.

Dagreis

 • Dag 1: Aankomst in Singapore, transfer naar het hotel, inchecken, gezamenlijk diner
 • Dag 2: Ontbijt, excursie van een halve dag per kabelbaan of veerboot naar Sentosa IslandNamiddag dierentuin bezoek met Night SafariDiner met Aziatisch buffet
 • Dag 3: Ontbijt, sightseeing van de hoogtepunten van Singapore: Padang, Esplanade,

Marlion Park en een tour per bumboat bezoek aan Marina Bay Sands SkyPark,
Vrije tijd om Singapore op eigen gelegenheid te verkennen (in kleine groepjes),
Gezamenlijk diner

 • Dag 4: Vertrekdag: Ontbijt, uitchecken, transfer naar de luchthaven, doorvlucht naar Australië

Programma overzicht

De Singapore-Experience - 4 dagen Singapore is alleen beschikbaar in januari voor alle studenten, en in juli voor studenten naar Queensland en Victoria. Het kan optioneel geboekt worden voor € 550,-.

Inbegrepen in de programmaprijs: - Accommodatie (3 nachten in een tweepersoonskamer), maaltijden (ontbijt en lunch of diner)
  - Begeleiding door iSt Sprachreisen personeel
  - Excursies en transfers (zoals beschreven)
Niet inbegrepen in de programmaprijs: - Zakgeld (voor drankjes en snacks)
Overige: - Dagindeling kan wijzigen afhankelijk van weersomstandigheden, tijd, lokale evenementen, groepsgrootte, etc.

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Australië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
Ja, in Australië is het verplicht om een schooluniform te dragen. Elke school heeft een eigen schooluniform.
De lessen op de scholen duren van ongeveer 8.30 uur tot 15.30 uur.
In Australië heeft elke school een internationale afdeling, zodat elke leerling ter plaatse op passende wijze kan worden opgevangen.
Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Grote steden beschikken over een goed en uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. In kleine steden is er zelden openbaar vervoer.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Wij bieden particuliere middelbare scholen in Australië. Deze programma-optie omvat een keuze van locatie en school.
De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.
Australië is een zeer veilig land. Het misdaadcijfer is erg laag. Het is echter aan te bevelen voor persoonlijke bezittingen te zorgen.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma