High School verblijf in Canada

Voor jou heeft een verblijf op de middelbare school in Canada deze twee grote voordelen:

1. Alle scholen hebben een internationaal kantoor, wat betekent dat je altijd een contactpersoon hebt.
2. Je hebt de kans om een typisch Noord-Amerikaanse Prom mee te maken.

Leeftijd

Voor 13- tot 18-jarige

Duur

3 maanden tot 10 maanden

Optie

Keuze van locatie en school mogelijk

Canada ligt in Noord-Amerika, telt slechts 35 miljoen inwoners en is toch het op één na grootste land ter wereld. Door zijn uitgestrektheid biedt Canada veel verschillende verschijnselen. Het is dan ook het land van de buitenactiviteiten, of het nu aan de kust, in de steden, op de meren, in de bergen, in een van de vele nationale parken of in de skigebieden is, het biedt jou alles wat je hartje begeert. Het is ook een zeer multicultureel land. Als gevolg van de Franse en Britse koloniale periode is Canada sterk beïnvloed door Groot-Brittannië en Frankrijk, maar ook door Ierland, Duitsland en Oost-Europa. De meeste mensen wonen in de metropolen Toronto, Montreal, Vancouver en Ottawa. Verder leven er ongeveer 780.000 Indianen in het zuiden, in de beboste gebieden in het noorden, aan de kusten en gedeeltelijk ook op de Arctische eilanden. Op sommige scholen kun je leren over hun cultuur. Als je gedetailleerde informatie wilt over de verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, klik dan hier op de provincies.

Highlight: Toronto-Experience

Begint je middelbare schoolverblijf in september? Dan mag je de Toronto Experience niet missen. Tijdens deze vierdaagse tussenstop heb JIJ de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals de Niagara Falls, de CN Tower en Toronto Island. Accommodatie en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken en kunt echt tot rust komen in Canada.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Canadese schoolsysteem is verdeeld in school semesters zoals in Nederland.

Als je besluit 5 maanden te blijven, d.w.z. één schoolperiode, dan kun je voor jouw middelbare schoolverblijf kiezen tussen:

 • September - Januari of van
 • Januari tot Juni in Canada.

Als je besluit om 10 maanden te blijven, d.w.z. een schooljaar, kun je je verblijf op de middelbare school regelen vanaf:

 • September - Juni in Canada
De duur van 3maanden, 4 maanden, 6 maanden, 7 maanden, 8 maanden, en 9 maanden is slechts in sommige schooldistricten beschikbaar. De vertrektijd kan ook hier variëren. Je kunt bijvoorbeeld voor 3 maanden naar Canada gaan en in april binnenkomen. Als je jouw verblijf in één van deze periodes wilt houden, helpen wij jou graag bij het vinden van de perfecte middelbare school en vertrekmaand voor jou.
Het begin van de school in Canada is verbonden met "Labour Day", die altijd op de eerste maandag in september valt. School begint de dag na deze feestdag. Jouw vlucht is dus afhankelijk van de vakantie en het schooldistrict. Of je vliegt eind augustus of begin september. Als je de Toronto Experience erbij boekt, vlieg je zeker in augustus en kun je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kiezen op welke school je wilt suderen. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Wil je je middelbare schooltijd doorbrengen in een privéschool waar je ook op de campus van de school zult wonen? Dan is het First programma iets voor jou. Privé en kostscholen staan bekend om een zeer hoog academisch niveau.

Alle informatie vindt u hier:

Hier heb je de keuze: bepaal zelf waar je je middelbare schoolverblijf in Canada wilt doorbrengen: Met ons High School Select Plus-programma met keuze van locatie en school, kun je zowel je studentenuitwisselingsschool als de locatie zelf kiezen. Dit zijn openbare scholen in de staten British Columbia, Alberta, Manitoba, Ontario en Québec.

SemesterVanaf € 7.090
SchooljaarVanaf € 17.790

Het programma van een privé high school

Naast openbare scholen biedt elke privé middelbare school in Canada ook internationale programma's aan. Wat voor gewone middelbare scholen geldt, geldt in het bijzonder voor privé middelbare scholen in Canada: de kwaliteit van het onderwijs is uitstekend, de docenten zijn hooggekwalificeerd, en de apparatuur is state-of-the-art. Bovendien zijn de klassen uiterst klein, en vaak is ook het totale aantal leerlingen op de scholen lager - daardoor is een bovengemiddelde intensieve zorg gegarandeerd. Om deze reden zijn de kosten van een verblijf op een privé middelbare school in Canada ook hoger dan op een openbare school. Alle geselecteerde privé middelbare scholen liggen in het top schooldistrict in Ontario, hebben een uitstekende reputatie en behalen uitstekende beoordelingen.

Overzicht van privéscholen

Meer informatie over de school, de cursussen, data en prijzen is te vinden op de desbetreffende schoolpagina:

MacLachlan College
Locatie: Oakville, Ontario
Studenten: ca. 300, waarvan ca. 5 Duitstalige studenten
Specialismen: Intelligente systemen, robotica, Glee Club
Sporten: boogschieten, kanoën, honkbal, enz.
Naar de school >>

Mentor College
Locatie: Mississauga, Ontario
Studenten: ca. 1.500, waarvan ca. 10 Duitstalige studenten
Specials: Boekhouden klas, Yoga Club, BBQ Club
Sporten: o.a. cricket, skiën, badminton
Naar de school >>

Als je vragen hebt of advies wilt over onze middelbare scholen in Canada, stuur ons dan een berichtje!

Neem nu contact met ons op

Het schoolsysteem in Canada

Canada biedt de beste voorwaarden voor een studentenuitwisseling op een middelbare school. Omdat het Canadese schoolsysteem een ​​van de beste ter wereld is en niet voor niets heel goed heeft gepresteerd in de Pisa-studies. Alle scholen in Canada kenmerken zich door een zeer goede leersfeer en de docenten zijn enorm betrokken. Daarnaast is de apparatuur uitstekend, zijn er o.a. computerzalen, technische laboratoria, sportfaciliteiten etc.Het bestuur van het schoolsysteem wordt gereguleerd door de provincies en territoria, wat resulteert in verschillende systemen. Scholing duurt meestal 12 jaar tot het afstuderen van de middelbare school. Er zijn twee uitzonderingen: Ontario op 13-jarige leeftijd, waar het laatste jaar van de middelbare school zich al intensief voorbereidt op de hbo-studie. In Frans Québec ga je daarentegen 11 jaar naar de middelbare school. Afhankelijk van de regio wordt in plaats van middelbare school ook de term middelbare school of collegiale gebruikt.

Alle Canadese middelbare scholen, ook de particuliere, zijn dagscholen. De lessen beginnen in de regel rond 8.30/8.45 uur en eindigen rond 15.30/15.30 uur. Het schooljaar is verdeeld in twee semesters. Het eerste semester begint in september en eindigt in januari. Het tweede semester begint direct daarna en duurt tot juni. Anders dan op openbare scholen is het schooluniform verplicht op een particuliere middelbare school in Canada, maar de leerlingen letten ook op nette kleding op openbare scholen.

Het vervoer naar de scholen is met de bus, de auto van het gastgezin, op de fiets of te voet als de school dichtbij je woonplaats is.

Diversiteit van vakken in Canadese Hogescholen

De verscheidenheid aan aangeboden vakken is kenmerkend voor het Canadese schoolsysteem. Over het algemeen moet je minimaal 3 verplichte vakken volgen. Klassieke verplichte vakken zijn Engels, wiskunde, geschiedenis en literatuur. Al het andere is optioneel, inclusief interessante dingen zoals debatclubs, computerclubs, theaterclubs, schoolbands, cursussen mediaontwerp en nog veel meer.

Maar wat je studentenuitwisseling in Canada heel bijzonder maakt, is het feit dat buitenactiviteiten op sommige scholen daar deel uitmaken van het dagelijkse schoolleven. Deze omvatten kajakken, klimmen, skiën, roeien en zeilen.

Tips van de college adviseur

Om je te helpen op de hoogte te blijven, is er een schooldecaan op jouw middelbare school. Hij of zij kan je adviseren bij het kiezen van je vakken en eventuele speciale vragen beantwoorden.

Gastgezinnen en verzorging

Bij de zorgvuldig geselecteerde Canadese gastgezinnen voel je je gewoon thuis op een studentenuitwisseling in Canada. Het warme en kosmopolitische karakter van de Canadezen is hier net zo verantwoordelijk voor als de populaire groepsactiviteiten. In Canada gaan mensen graag samen ijsvissen, kanoën, raften, mountainbiken of naar een ijshockeywedstrijd. Of je kunt gewoon afspreken met vrienden en familie voor een spelletjesavond of een barbecue.

En "bijna trouwens" verbeter je je Engels met de dag.

Je kunt ook contact opnemen met de begeleiders ter plaatse die specifiek verantwoordelijk zijn voor de internationale studenten en hen op alle mogelijke manieren zullen ondersteunen. Ze hebben altijd een open oor voor vragen.

Informatie in één oogopslag

Verblijfsduur: 4 weken tot 10 maanden vanaf september/januari
Laatste aanvraagdatum: 8 weken voor vertrek van het betreffende jaar
Land/Regio: Canada/Nationaal

Inbegrepen in de prijs van het programma:

 • Vlucht van Amnsterdam Schiphol naar de luchthaven van bestemming in Canada en terug
 • Begeleide groepsvluchten op de heenvlucht in september en januari*.
 • Binnenlandse aansluitende vluchten
 • Accommodatie en maaltijden bij het gastgezin
 • Lesgeld aan de middelbare school
 • Ondersteuning ter plaatse
 • Schoolgeld
 • Voorbereidend seminarie in Nederland
 • Uitgebreid informatiemateriaal
 • Regelmatige schoolboeken
 • Ziektekostenverzekering
 • Visum

* In individuele gevallen kan er sprake zijn van individueel vertrek in verband met specifieke vluchtverbindingen

Niet inbegrepen in de programmaprijs:

 • Zakgeld
 • Visum kosten
 • Excursies
 • Materiaalkosten in de klas
 • Lunch op school
 • Optioneel te kiezen: Toronto Experience 650 € (boeking alleen mogelijk bij vertrek in augustus)

Toronto experience

Begin je in de zomer aan je Canada-avontuur? Begin dan met een 4-daagse tussenstop in Toronto, de meest multiculturele diverse stad ter wereld. Er worden hier meer dan 140 talen gesproken, aangezien meer dan de helft van de inwoners van Toronto buiten Canada is geboren. Natuurlijk heeft de stad daarnaast veel te bieden: het is levendig en spannend. Enkele van de beste restaurants ter wereld zijn hier te vinden, naast beroemde theaters en allerlei soorten winkels. Een "must see" is ook de CN Tower, voorheen het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld.

Dit maakt de Toronto Experience de perfecte introductie tot je Canadese avontuur, dat je kunt boeken als aanvulling op je middelbare schoolverblijf!

Dag reis

 • Dag 1: Aankomst in Toronto in de avond, transfer naar het hostel en check in, gezamenlijk diner.
 • Dag 2: Ontbijt, daguitstap naar de Niagara Falls, typisch Canadees diner: Poutine proeven
 • Dag 3: Ontbijt, stadstour door Toronto, bezoek aan Ripley's Aquarium en

de CN Tower, wandeltocht door Toronto met o.a. Chinatown en
en Kensington Market, gezamenlijk diner

 • Dag 4: Vertrekdag: Ontbijt, uitchecken, reis naar gastgezin

Programmaoverzicht

De Toronto-Experience - 4 dagen Toronto is alleen mogelijk met een zomer-vertrek en optioneel te boeken voor € 650,-.

Inbegrepen in de programmaprijs: Accommodatie (3 nachten), maaltijden (ontbijt en diner)
  Begeleiding door iSt Sprachreisen personeel
  Excursies en transfers (zoals beschreven)
   
Niet inbegrepen in de programmaprijs: Zakgeld (voor drankjes en snacks)
   
Overige: Dagindeling kan wijzigen afhankelijk van weersomstandigheden, tijd, lokale evenementen, groepsgrootte, etc.

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Canada

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
In Canada is het dragen van schooluniformen op openbare scholen niet algemeen verplicht. Sommige scholen vereisen het echter wel, vooral privé-scholen.
De lessen op de scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 15.00 uur. Dit is echter afhankelijk van het schooldistrict.
Ja, elk schooldistrict heeft een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger ter plaatse om de leerlingen te ondersteunen.
De vlucht van Amsterdam Schiphol naar Canada wordt begeleid in September en in Januari.

Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze vluchten worden niet begeleid.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Ski-uitrusting wordt vaak meegenomen, maar kan ook ter plaatse worden gehuurd.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Openbaar vervoer is soms meer, soms minder beschikbaar. Studenten zijn vaak afhankelijk van vrienden met een rijbewijs en het gastgezin.
Aufgrund des Versicherungsaspektes ist es nicht gestattet den Führerschein vor Ort zu machen. Es ist ebenfalls nicht erlaubt ein motorisiertes Fahrzeug zu führen.
Wij bieden particuliere middelbare scholen in Canada. Deze programma-optie omvat een keuze van locatie en school.
De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.
Canada is een zeer veilig land. Het is alleen aan te bevelen om op jouw persoonlijke waardevolle spullen te letten, zodat er niets verloren gaat.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma