VROEGBOEKKORTING t/m 31 januari 2022: Boek nu en bespaar tot €400,- op jouw taalreis! Meer info >>

High School verblijf in Canada

Voor jou heeft een verblijf op de middelbare school in Canada deze twee grote voordelen:

1. Alle scholen hebben een internationaal kantoor, wat betekent dat je altijd een contactpersoon hebt.
2. Je hebt de kans om een typisch Noord-Amerikaanse Prom mee te maken.

Leeftijd

Voor 13- tot 18-jarige

Duur

3 maanden tot 10 maanden

Optie

Keuze van locatie en school mogelijk

Provincies

Brits Columbia, Manitoba, Ontario, Québec

Canada ligt in Noord-Amerika, telt slechts 35 miljoen inwoners en is toch het op één na grootste land ter wereld. Door zijn uitgestrektheid biedt Canada veel verschillende verschijnselen. Het is dan ook het land van de buitenactiviteiten, of het nu aan de kust, in de steden, op de meren, in de bergen, in een van de vele nationale parken of in de skigebieden is, het biedt jou alles wat je hartje begeert. Het is ook een zeer multicultureel land. Als gevolg van de Franse en Britse koloniale periode is Canada sterk beïnvloed door Groot-Brittannië en Frankrijk, maar ook door Ierland, Duitsland en Oost-Europa. De meeste mensen wonen in de metropolen Toronto, Montreal, Vancouver en Ottawa. Verder leven er ongeveer 780.000 Indianen in het zuiden, in de beboste gebieden in het noorden, aan de kusten en gedeeltelijk ook op de Arctische eilanden. Op sommige scholen kun je leren over hun cultuur.

Als je gedetailleerde informatie wilt over de verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, klik dan hier op de provincies.

Highlight: Toronto-Experience

Begint je middelbare schoolverblijf in september? Dan mag je de Toronto Experience niet missen. Tijdens deze vierdaagse tussenstop heb JIJ de mogelijkheid om de hoogtepunten van de wereldmetropool te verkennen, zoals de Niagara Falls, de CN Tower en Toronto Island. Accommodatie en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken en kunt echt tot rust komen in Canada.

Periode van de studentenuitwisseling

Het Canadese schoolsysteem is verdeeld in school semesters zoals in Nederland.

Als je besluit 5 maanden te blijven, d.w.z. één schoolperiode, dan kun je voor jouw middelbare schoolverblijf kiezen tussen:

  • September - Januari of van
  • Januari tot Juni in Canada.

Als je besluit om 10 maanden te blijven, d.w.z. een schooljaar, kun je je verblijf op de middelbare school regelen vanaf:

  • September - Juni in Canada

De duur van 3maanden, 4 maanden, 6 maanden, 7 maanden, 8 maanden, en 9 maanden is slechts in sommige schooldistricten beschikbaar. De vertrektijd kan ook hier variëren. Je kunt bijvoorbeeld voor 3 maanden naar Canada gaan en in april binnenkomen. Als je jouw verblijf in één van deze periodes wilt houden, helpen wij jou graag bij het vinden van de perfecte middelbare school en vertrekmaand voor jou.

Het begin van de school in Canada is verbonden met "Labour Day", die altijd op de eerste maandag in september valt. School begint de dag na deze feestdag. Jouw vlucht is dus afhankelijk van de vakantie en het schooldistrict. Of je vliegt eind augustus of begin september. Als je de Toronto Experience erbij boekt, vlieg je zeker in augustus en kun je jouw avontuur eerder beginnen.

Onze High School programma's in één oogopslag

Select+ programma middelbare school

Waarom alleen de locatie kiezen als je kunt kieyen op welke school je wilt suderen. Ideaal als je al een duidelijk idee hebt van waar en hoe je wilt leren.

Alle informatie vindt u hier:

Hier heb je de keuze: bepaal zelf waar je je middelbare schoolverblijf in Canada wilt doorbrengen: Met ons High School Select Plus-programma met keuze van locatie en school, kun je zowel je studentenuitwisselingsschool als de locatie zelf kiezen. Dit zijn openbare scholen in de staten British Columbia, Alberta, Manitoba, Ontario en Québec.

SemesterVanaf € 7.090
SchooljaarVanaf € 17.790

Veelgestelde vragen over de middelbare school in Canada

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.

In Canada is het dragen van schooluniformen op openbare scholen niet algemeen verplicht. Sommige scholen vereisen het echter wel, vooral privé-scholen.

De lessen op de scholen duren van ongeveer 9.00 uur tot 15.00 uur. Dit is echter afhankelijk van het schooldistrict.

Ja, elk schooldistrict heeft een gebiedscoördinator/gebiedsvertegenwoordiger ter plaatse om de leerlingen te ondersteunen.

De vlucht van Amsterdam Schiphol naar Canada wordt begeleid in September en in Januari.

Aansluitende vluchten binnen en buiten Nederland zijn in de prijs van het programma inbegrepen. Deze vluchten worden niet begeleid.

Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.

Ski-uitrusting wordt vaak meegenomen, maar kan ook ter plaatse worden gehuurd.

Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.

Openbaar vervoer is soms meer, soms minder beschikbaar. Studenten zijn vaak afhankelijk van vrienden met een rijbewijs en het gastgezin.

Aufgrund des Versicherungsaspektes ist es nicht gestattet den Führerschein vor Ort zu machen. Es ist ebenfalls nicht erlaubt ein motorisiertes Fahrzeug zu führen.

Wij bieden particuliere middelbare scholen in Canada. Deze programma-optie omvat een keuze van locatie en school.

De in Europa gebruikelijke standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) worden aanbevolen.

Canada is een zeer veilig land. Het is alleen aan te bevelen om op jouw persoonlijke waardevolle spullen te letten, zodat er niets verloren gaat.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.
 

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma