High school verblijf in Scandinavië

Voor jou heeft een verblijf op de middelbare school in Scandinavië deze twee grote voordelen:
1. Door de geografische afstand heb je bij aankomst geen last van een jetlag en kun je volop genieten van het door jou gekozen land.
2. Het is niet noodzakelijk, maar wel nuttig om de plaatselijke taal te spreken.

Leeftijd

Voor 15- tot 18-jarige

Duur

2 maanden, 3 maanden, schoolsemester, schooljaar

Opties

Er is geen keuze van plaats of school binnen de landen.

Scandinavië is het Noord-Europese schiereiland van uitgestrektheid en hoog onderwijs. De vier landen die wij in ons programma aanbieden (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland) staan bekend om hun nadruk op familie. De Scandinavische talen worden ook wel de Noord-Germaanse talen genoemd omdat ze verwant zijn aan het Duits. Daarom zou het niet moeilijk voor je moeten zijn om de lokale taal te leren. Hoewel de landen in veel opzichten op elkaar lijken, zijn er toch enkele verschillen. Noorwegen, bijvoorbeeld, maakt geen deel uit van de Europese Unie. Finland is een republiek, terwijl de andere drie landen koningen hebben en alleen Finland de euro gebruikt. Als je gedetailleerde informatie wilt over de verschillende opties waaruit je kunt kiezen, klik je hier op de provincies.

Highlight: Oriëntatie seminar

Het plaatselijke oriëntatieseminar in het hoge noorden bereidt jou perfect voor op jouw verblijf op de middelbare school met de belangrijkste culturele verschillen en informatie.

Begin van de studentenuitwisseling

Het Scandinavische schoolsysteem is verdeeld in school semesters, zoals in Nederland.

Als je kiest voor 2 maanden, 3 maanden of een schoolperiode, kun je je middelbare schooltijd beginnen in:

  • Januari of
  • Augustus.

Als je besluit om één schooljaar te blijven, kun je je middelbare schooltijd beginnen in:

  • Augustus.

Je vliegt een paar dagen voor de school begint, dus in januari of augustus.

Onze High School programma's in één oogopslag

Classic programma middelbare school

Ga voor een verrassing: Jij kiest het land van bestemming, en wij kiezen de school. Leer een nieuw dorp, stad of gemeenschap van binnnenuit kennen en ervaar de levensstijl van dichtbij! Dit programma is nog goedkoper ook!

Alle informatie vindt u hier:

Veel gestelde vragen over de middelbare school in Scandinavië

De accommodatie is bij een gastgezin dat vooraf ter plaatse is gecontroleerd. De belangen van de student zullen zo goed mogelijk worden afgestemd op die van het gastgezin.
In Scandinavië is er geen algemene verplichting om schooluniformen te dragen.
Dat hangt van de school af. De lessen duren meestal van 8.15 of 9.00 uur tot 16.00 uur.
Er is een gebiedsvertegenwoordiger ter plaatse die zich ontfermt over de zorgen van de studenten en die in noodgevallen telefonisch bereikbaar is.
Een familiebezoek is alleen mogelijk aan het eind van het programma.
Skimateriaal kan ter plaatse worden gehuurd of meegebracht.
Studenten mogen niet werken tijdens hun verblijf op de middelbare school.
Het openbaar vervoer in Scandinavië is super georganiseerd en betrouwbaar. Het wordt aanbevolen om langere afstanden per trein af te leggen. In sommige gebieden is er soms minder openbaar vervoer.
Vanwege het verzekeringsaspect, is het niet toegestaan om het rijbewijs ter plaatse te maken. Het is ook niet toegestaan om een gemotoriseerd voertuig te besturen.
Er worden geen privé-scholen aangeboden binnen ons programma in de vier verschillende landen.
Aanbevolen wordt te worden ingeënt tegen vroege zomer meningoencephalitis (FSME) en de ziekte van Lyme. Ook de standaardvaccinaties (tetanus, mazelen, bof, rodehond, hepatitis A en B, difterie, kinkhoest, polio) moeten aanwezig zijn.
Scandinavië is een zeer veilig gebied, maar algemene veiligheidsmaatregelen worden aanbevolen, zoals het zorgen voor persoonlijke waardevolle voorwerpen en deze niet onbeheerd achter te laten.

Wij plannen jouw verblijf op de middelbare school!

Beschikbaar van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:30 uur, altijd vriendelijk en deskundig: wij helpen jou graag bij het plannen van jouw studentenuitwisseling.

Neem hier contact met ons op!

Terug naar
High School jaarprogramma